Ministrul Justiției: Ca magistrat, Ponta putea să facă mai mult decât tehnocratul Prună

Ministrul Justiției: Ca magistrat, Ponta putea să facă mai mult decât tehnocratul Prună

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat duminică, după festivitățile de Ziua Justiției, că este dezamăgită de "luarea de poziție" a fostului premier Victor Ponta, menționând că acesta este magistrat de profesie și dacă "iubea atât de mult justiția" ar fi putut să facă pentru acest domeniu mai mult decât a făcut ea.

"Vreau să îmi exprim regretul că prea mare lucru până ne-am preluat mandatul, nu s-a făcut. Și doresc să spun asta public, fără ezitare: Sunt dezamăgită de luarea de poziție a fostului premier care este magistrat de profesie, a fost magistrat, și dacă iubea atât de mult Justiția, putea să facă ca magistrat mai mult decât tehnocratul Prună", a spus Raluca Prună, în contextul lipsei spațiului pentru instituțiile judiciare.

Ea a vorbit despre problema infrastructurii și a dat exemplul Înaltei Curți de Casație și Justiție, care funcționează într-un spațiu insuficient.

"Știți că avem o problemă foarte mare de infrastructură în această țară. Nu mi-a fost deloc ușor ca ministru, am căutat din luna ianuarie un sediu pentru ANABI. Cred că important este că l-am găsit. Nu există, din păcate, o infrastructură adecvată instituțiilor", a subliniat ministrul Justiției.

Întrebată de ce nu sunt date spre folosință instituțiilor, imobilele confiscate în urma acțiunilor din Justiție, Raluca Prună a arătat că hotelul Triumf este un astfel de exemplu.

"O instituție judiciară la fel ca și un penitenciar, sunt infrastructuri speciale, deci orice am confisca și am da spre uzul instituțiilor judiciare, trebuie refăcut. Și, încă odată, lucrurile acestea nu se fac de pe o zi pe alta", a explicat Prună. AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…