Ministrul Justiției, în cazul Simonei Halep: Prezumția de nevinovăție este valabilă și în astfel de situații

Ministrul Justiției, în cazul Simonei Halep: Prezumția de nevinovăție este valabilă și în astfel de situații

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a sărit în apărarea Simonei Halep, în urma scandalului izbucnit în jurul sportivei privind acuzațiile de dopaj, explicând că „prezumția de nevinovăție este valabilă și în astfel de situații”.

Simona Halep a fost depistată că a folosit o substanță interzisă FOTO Arhivă

„Nu o cunosc personal pe Simona Halep, dar i-am urmarit cariera și comportamentul atât pe teren, cât și în afara arenei”, a relatat ministrul Justiției într-o postare pe Facebook.

Cătălin Predoiu a subliniat că el crede în „nevinovăția Simonei Halep față de acuzațiile de dopaj”.

„Prezumția de nevinovăție este valabilă și în astfel de situații”, a mai transmis ministrul, urăndu-i sporivei succes în acest „meci”.

Halep, suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului

Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) a picat un test anti-doping la US Open 2022. Tenismena română a fost suspendată provizoriu de federația internațională.

Substanța în cauză este roxadustat, un medicament anti-anemie.

Imediat după apariția acuzațiilor în spațiul public, Simona Halep a postat un mesaj pe Instagram în care a scris: „Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: O luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv cu o substanță denumită roxadustat, într-o cantitate extrem de redusă. A fost cel mai mare șoc din viața mea”.

„Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală”, a mai subliniat Halep.

Ce spune Agenția de Integritate

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a emis un comunicat în care explică în ce a constat controlul și cum a decurs.

ITIA a trimis jucătoarei o notificare pre-inculpare cu privire la o încălcare a regulilor anti-doping la 7 octombrie 2022, în conformitate cu articolul 2.1 din Program (prezența unei substanțe interzise în proba unui jucător) și/sau articolul 2.2 (utilizarea unei substanțe interzise fără un MAUT valabil).

Dacă se va dovedi că Simona Halep a luat cu bună știință substanța respectivă, sportiva în vârstă de 31 de ani riscă o suspendare uriașă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski