Ministrul Raluca Turcan şi preşedinta CJ Sibiu, amendate pentru că nu au purtat mască de protecţie

Ministrul Raluca Turcan şi preşedinta CJ Sibiu, amendate pentru că nu au purtat mască de protecţie

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean şi alte patru femei au fost amendate pentru că nu au purtat masca de protecţie la o acţiune în aer liber, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu, Luciana Lazăr.

"În urma apariţiei în mediul on-line a unor imagini în care sunt înfăţişate mai multe persoane care nu poartă masca de protecţie în timp ce se află în bena unui autovehicul, poliţiştii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificate 6 persoane de sex feminin, care au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020.
Astfel, poliţiştii au reţinut că la data de 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, respectivele persoane nu au purtat masca de protecţie individuală, nerespectând astfel măsurile de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel naţional pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2, fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.000 lei, potrivit art. 65 lit. h din Legea 55/2020", a precizat Luciana Lazăr.

Ministru al Muncii şi lider al PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, a recunoscut că a greşit "din neatenţie" când a renunţat la masca de protecţie.

"Nu voi obosi să spun un lucru: că a fost neatenţie, nu sfidare faţă de oameni şi că, din păcate, tot ce am făcut bun în acea acţiune, împreună cu oameni care mi-au fost alături, a fost acoperit de un moment în care am greşit. O lecţie de viaţă. Alte cuvinte şi explicaţii sunt de prisos", a scris pe Facebook, recent, Raluca Turcan.


Raluca Turcan, Daniela Cîmpean şi alte persoane au plantat copaci sâmbătă, la Ocolul Silvic din Tălmaciu, unde, după cum au declarat acestea, pentru câteva minute au renunţat la masca de protecţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”