Ministrul rus al apărării a susţine că grănicerii ucraineni nu opun nicio rezistență subunităților ruse

Ministrul rus al apărării a susţine că grănicerii ucraineni nu opun nicio rezistență subunităților ruse

Cristian Bâcâin – Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, declară că este în formare o coaliție mondială anti-Putin care să oblige Rusia la pace. Președintele ucrainean a făcut declarația după discuțiile purtate în special cu liderii american, britanic și german. Ucraina este de câteva ore ținta bombardamentelor rusești, după ce președintele Putin a ordonat atacul în sprijinul separatiștilor pro-ruși. Imagini de la Kiev arată șiruri de mașini ale celor care părăsesc orașul, iar corespondenții de presă străini spun că alți locuitorii s-au refugiat în subsoluri sau fac cozi în fața bancomatelor. Ultimele informații militare indică și începerea incursiunii terestre a rușilor. Corespondentul Radio România Actualităţi la Moscova, Alexandr Beleavschi este acum în direct.
Reporter: În urmă cu o oră, ministrul rus al apărării a anunțat că forțelor ruse au scos din funcțiune infrastructura militară de la bazele aeriene ucrainene şi au dezminţit /…/ unui avion militar în spaţiul aerian ucrainean. Ministerul afirmă, de asemenea, că grănicerii ucraineni nu opun nicio rezistență subunităților ruse, ceea ce, cum ai spus şi tu, confirmă indirect cel puţin intrarea forțele terestre rusești pe teritoriul ucrainean, dar nu există informații comcrete despre efectivele și direcţiile de acţiune ale acestor trupe. De asemenea, cu puţine minute în urmă, surse citate de a agenţia TASS au informat că Rusia a suspendat temporar navigaţia în Marea Azov. Autorităţile de la Lugansk la rândul lor au anunţat că Miliţia Populară, este denumirea forţelor locale, a preluat controlul asupra a două localităţi situate dincolo de linia de contact în zona controlată de forţele ucrainene. /…/ au fost precedate de un intens bombardament de artilerie, scopul ofensivei fiind, potrivit Luganskului, preluarea controlului asupra întregii regiuni administrative Lugansk din componenţa Ucrainei, peste jumătate din care se află sub controlul Kievului.
Preşedintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a anunţat cu puţin timp în urmă că peste o oră va avea loc o şedinţă cu militari, consacrată situaţiei din Ucraina. Mediile locale din Belarus nu au oferit însă alte detalii. De asemenea, Aleksandr Lukașenko a fost sunat, la ora 5:00 dimineaţa, ora locală, de preşedintele rus, Vladimir Putin, care l-a informat în legătură cu, citez, „situaţia din Ucraina şi cea din regiunea Donbas”.
De asemenea, Rusia a închis pentru aviaţia civilă spaţiul aerian de la graniţa sa cu Ucraina şi Belarus, ca şi în sudul Rusiei, toate aeroporturile, aproape toate aeroporturile fiind închise. La Moscova au fost anulate sau amânate până acum peste 200 de curse aeriene./ilixandru/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 februarie)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”