Ministrul rus al Apărării cere sporirea producției de tancuri

Ministrul rus al Apărării cere sporirea producției de tancuri

În plină contraofensivă a forțelor armate ale Kievului, ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Şoigu, a cerut sâmbătă sporirea producţiei de tancuri pentru a satisface nevoile armatei ruse în războiul din Ucraina, transmite AFP, potrivit Agerpres .

Serghei Șoigu FOTO EPA-EFE

Ministrul Şoigu „a stabilit obiectivul de a continua creşterea producţiei de tancuri”, a precizat armata rusă într-un comunicat difuzat în contextul unei vizite a oficialului rus la o uzină militară din regiunea Omsk, în vestul Siberiei.

Potrivit lui Șoigu, acest lucru este necesar pentru „a satisface nevoile forţelor ruse care îndeplinesc sarcinile operaţiunii militare speciale” din Ucraina.

Ministrul rus a subliniat, de asemenea, necesitatea de a îmbunătăţi siguranţa vehiculelor blindate şi a echipajelor acestora.

Declaraţiile survin în plină contraofensivă ucraineană care vizează recucerirea teritoriilor aflate sub controlul Rusiei în Ucraina, notează AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?