Ministrul Sănătăţii - videoconferinţă cu DSP-urile; Victor Costache le-a cerut să informeze populaţia despre ce înseamnă coronavirusul

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a avut marţi o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi din municipiul Bucureşti cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecţiei COVID-19, informează MS.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Victor Costache a cerut ca reprezentanţii DSP-urilor să informeze populaţia la nivel local despre ce înseamnă acest nou tip de infecţie cu coronavirus şi despre măsurile de igienă care trebuie urmate.

Ministrul a discutat cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică modul de implementare a setului de măsuri care a fost decis luni seara de Guvern în cadrul Comitetului Naţional de Urgenţă.

 


Sursa foto: DSP GiurgiuAstfel, conform MS, la sosirea pe teritoriul României toţi călătorii asimptomatici din zonele afectate, respectiv Hubei (China), cele 11 localităţi din Italia, dar şi persoanele care încă se mai află pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile. Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia şi Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile, la sosirea în România.

"Toate persoanele din carantină vor primi materiale informative cu un set de reguli pe care trebuie să îl urmeze, la fel şi cele care vor fi izolate la domiciliu care vor primi un alt set de reguli. Aceste materiale vor fi elaborate de reprezentanţii Institutului de Sănătate Publică şi transmise în timp util. Tot la institut va funcţiona un telverde care va putea fi apelat de cei interesaţi să obţină măsuri suplimentare despre noul tip de infecţie cu coronavirus", a reamintit Costache, care a subliniat, în finalul videoconferinţei, că nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancţiona conform art. 352 din Codul penal. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I