Ministrul Sănătăţii: Avem circa 4.000 de locuri de carantină pentru eventuale îmbolnăviri cu coronavirus

Ministrul Sănătăţii: Avem circa 4.000 de locuri de carantină pentru eventuale îmbolnăviri cu coronavirus

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, luni seară, într-o conferinţă de presă, că în România există aproximativ 4.000 de locuri de carantină pentru persoanele care ar putea fi infectate cu coronavirus.

"Avem la dispoziţie undeva în jur de 4.000 de locuri de carantină la nivel naţional - o cifră confortabilă având în vedere situaţia în care ne aflăm. Locurile de spitalizare sunt în jur de 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase din România, iar din acestea, 95 sunt paturi de terapie intensivă", a spus Costache.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat că este vorba despre "4.172 de locuri în 125 de locaţii, aflate în 121 de localităţi din 40 de judeţe".

Pe de altă parte, Costache a declarat că în momentul de faţă, sunt izolate la domiciliu aproximativ 1.000 de persoane.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a adăugat că în Bucureşti se află în carantină două persoane sosite din Wuhan şi şase venite din Japonia, de pe vasul Diamond Princess. El a menţionat că acestea nu prezintă simptome.

De asemenea, în judeţul Dolj se află în carantină opt persoane sosite din zona Lodi. În Galaţi alte trei persoane au fost introduse în carantină duminică seara. AGERPRES/(A - autori: Daniel Alexandru Florea, Irinela Vişan, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

Cititi şi:

* Ministrul Sănătăţii: La acest moment nu avem niciun caz confirmat de coronavirus pe teritoriul României

* Adrian Streinu-Cercel: Copiii sunt mai puţin expuşi la coronavirus; atacă în special persoanele în vârstă


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...