Ministrul Sănătăţii, despre obligativitatea măştii, după creşterea numărului de infectări: „Mizez pe un parteneriat cu populaţia” VIDEO

Ministrul Sănătăţii, despre obligativitatea măştii, după creşterea numărului de infectări: „Mizez pe un parteneriat cu populaţia” VIDEO

„În alte ţări există prevederi care impun utilizarea măştii în mijloacele de transport, eu mizez pe un parteneriat cu populaţia, pe înţelegere, sunt convins că persoanele la risc vor utiliza masca pentru propria protecţie.

Asta va duce la mai puţine spitalizări şi la mai puţine decese. Cred că vom traversa acest val fără restricţii sau măsuri deosebite, cel puţin din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii”, a precizat Alexandru Rafila.

În cadrul aceleaşi discuţii, Rafila a precizat că doza a patra de vaccin anti-Covid este recomandată persoanelor vulnerabile. De asemenea, o nouă formulă a vaccinului va fi disponibilă din toamnă.

„Formula actuală a vaccinului nu mai previne transmiterea bolii, avem studii foarte serioase, chiar şi trecerea prin boală la varianta Omicron nu mai oferă o protecţie foarte bună, a şasea parte din cazurile înregistrate în România a reprezentat cazuri de reîmbolnăvire cu varianta Omicron”, a afirmat Alexandru Rafila.

Luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat că numărul cazurilor de infecţie cu noul coronavirus s-a dublat în ultima săptămâna faţă de perioada anterioară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?