Ministrul Tătaru spune că sunt pregătite două acte normative în urma discuţiilor cu sindicatele din sănătate

Ministrul Tătaru spune că sunt pregătite două acte normative în urma discuţiilor cu sindicatele din sănătate

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri în şedinţa de guvern că în urma discuţiilor cu reprezentanţii sindicaliştilor de la Ambulanţă sporul de 55% "se va completa" cu un alt spor, de 25%.

Întrebat de către premierul Ludovic Orban dacă Ministerul Sănătăţii a pregătit un act normativ în urma negocierilor cu reprezentanţii SANITAS, cei ai Ambulanţei şi cei ai Federaţiei "Solidaritatea Sanitară", Nelu Tătaru a răspuns: "Da, suntem pregătiţi, avem şi o hotărâre de guvern şi o ordonanţă. Din discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanţelor am preluat observaţiile şi acel spor de 25% pe care l-am discutat şi negociat cu Sindicatul Ambulanţa se va alinia sau se va completa cu cel de 55% pe care îl aveau şi vor avea un spor de 80% în acest moment. Vor avea un spor de 80%".

În ceea ce priveşte medicii de familie, ministrul Sănătăţii a afirmat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii acestora s-a ajuns la un "consens".

"Din discuţiile cu dânşii am ajuns la un consens în care la o nerespectare a contractului este un avertisment, apoi un 5%, apoi 10% la alte abateri", a afirmat Tătaru. AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /