Ministrul Transporturilor, nemulțumit de mobilizarea constructorului pe Autostrada Suplacu de Barcău - Borș

Ministrul Transporturilor, nemulțumit de mobilizarea constructorului pe Autostrada Suplacu de Barcău - Borș

Ministerul Transporturilor, Sorin Bușe, a constatat neîndeplinirea atribuțiilor contractuale de către constructor în privința Autostrăzii Transilvania, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău - Borș și a solicitat prezența la București a conducerii companiei spaniole, responsabilă de construcția secțiunii de 60 de km, pentru a decide viitorul proiectului, potrivit unui comunicat al ministerului.

Sursa foto: mt.gov.ro

"Antreprenorul a câștigat licitația în urmă cu aproximativ un an și jumătate. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a emis Ordinul de Începere pentru proiectarea și execuția lucrărilor în luna iunie 2015. Cu toate acestea, ultima variantă a proiectului tehnic a fost transmisă pentru avizare la CNADNR cu întârziere, la începutul lunii august 2016", se spune în comunicat.

Ministerul Transporturilor precizează că, în prezent, constructorul nu are niciun impediment pentru efectuarea lucrărilor. Mai mult decât atât, CNADNR a acordat avansul aferent acestui proiect, iar antreprenorul a promis mobilizarea, lucru care nu s-a întâmplat. Stadiul de execuție pe acest contract este în continuare 0%. Ministrul Transporturilor consideră că un astfel de parteneriat nu poate continua în aceste condiții.

"Dacă până în data de 15 septembrie, constructorul nu va demara lucrările la capacitate optimă, nu eliminăm varianta rezilierii pentru că ne dorim ca acest proiect să progreseze" , a subliniat ministrul Sorin Bușe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis