Ministrul Transporturilor vrea ca situaţiile din contracte în care apar revendicări să fie cercetate de autorităţi competente

Ministrul Transporturilor vrea ca situaţiile din contracte în care apar revendicări să fie cercetate de autorităţi competente

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, intenţionează să emită un Ordin prin care toate situaţiile din contracte în care apar revendicări să se constituie în dosare care să fie trimise spre cercetare autorităţilor competente.

Potrivit ministrului, multe dintre aceste claim-uri (n.r. revendicări în justiţie sau litigii comerciale privind despăgubiri), a căror valoare a ajuns la un miliard de euro, apar după ce foşti angajaţi ai CNAIR sau ai Ministerului Transporturilor devin consultanţi la companii private.

"Am anunţat că vreau să emit un Ordin de ministru potrivit căruia toate situaţiile din contracte în care apar claimuri să se constituie în dosare care să fie trimise spre cercetare autorităţilor competente. Multe dintre aceste claimuri apar după ce foşti angajaţi ai CNAIR sau de la Ministerul Transporturilor devin consultanţi la firme private. Valoarea acestor claimuri a ajuns acum la 1 miliard de euro!", a scris ministrul vineri seara pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat, în context, că actuala contestaţie a celor de la Astaldi întârzie depunerea ofertelor pentru secţiunea 3 a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

"Astaldi depune frecvent contestaţii şi creează probleme proiectelor. Mai nou aceste contestaţii văd că sunt promovate de Asociaţia Pro Infrastructura. Licitaţia a început în 23 septembrie 2020 pentru contractul de proiectare şi execuţie. Se pune întrebarea firescă de ce Astaldi a făcut această contestaţie tocmai acum, cu doar câteva zile înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor?", a subliniat Sorin Grindeanu.

Pe de altă parte, şeful de la Transporturi a anunţat că în scurt timp intră în proces de transparenţă propunerea de modificare a legislaţiei achiziţiilor publice, pentru a putea să fie derulate mai rapid contractele. AGERPRES.(AS - autor: Andreea Marinescu, editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina