Ministrul Tudorache, întâlnire cu șefii de la permise și prefecți pe tema cozilor de la sediul DRPCIV din Pipera

Ministrul Tudorache, întâlnire cu șefii de la permise și prefecți pe tema cozilor de la sediul DRPCIV din Pipera

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, i-a chemat la discuții vineri pe prefecții din București și Ilfov, precum și conducerea Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) și Direcției Generale de Pașapoarte, pentru a identifica soluțiile pentru eliminarea cozilor care se formează la sediul DRPCIV.

"Ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Dragoș Tudorache, i-a chemat la discuții vineri pe prefectul municipiului București, Paul Nicolae Petrovan, și pe prefectul județului Ilfov, Adrian Petcu, împreună cu conducerea Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor și cea a Direcției Generale de Pașapoarte pentru a găsi soluții pentru eliminarea cozilor care se formează la sediul DRPCIV din Pipera", informează un comunicat al MAI.

Potrivit sursei citate, la finalul discuțiilor, Dragoș Tudorache va susține o conferință de presă.

Prefectura București arată că Serviciul pentru pașapoarte are un deficit de personal de 22%, iar dintre cei 88 de angajați existenți, doar 66 sunt prezenți la serviciu, restul fiind în concediu de odihnă sau medical.

Timpul mare de așteptare la ghișee este explicat și prin debutul cu întârziere al programului "Rabla" 2016 — luna iunie, "ceea ce a condensat într-o perioadă mai scurtă de timp un număr mult mai mare de solicitări, pe toate palierele de evidență a vehiculelor", arată un comunicat al Prefecturii București transmis, joi, AGERPRES.

"Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, activitatea societăților de leasing și a dealerilor de vehicule atât noi, cât și second-hand a cunoscut o creștere, în medie, de 15%, în condițiile în care 80% dintre acești agenți economici sunt concentrați în București, iar 75% dintre vehiculele înmatriculate la cererea acestora sunt pentru utilizatori din afara municipiului București", se precizează în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…