MIPE: La nivelul Guvernului sunt pregătite soluţiile pentru asigurarea cofinanţărilor necesare implementării investiţiilor asumate prin PNRR

MIPE: La nivelul Guvernului sunt pregătite soluţiile pentru asigurarea cofinanţărilor necesare implementării investiţiilor asumate prin PNRR

„Având în vedere că 85% din apelurile de proiecte competitive din PNRR, inclusiv schemele de ajutor de stat, au stabilite termene de lansare în 2022, reuniunea de astăzi a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), la care au participat din partea MIPE ministrul Marcel Boloş şi secretarul de stat Carmen Moraru, a analizat demersurile realizate de ministerele implicate pentru respectarea termenelor propuse”, a transmis, luni, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, discuţiile au vizat stadiul de îndeplinire a celor 24 ţinte şi jaloane cu termen de finalizare septembrie 2022.

„În acest moment, la nivelul Guvernului sunt pregătite soluţiile pentru asigurarea cofinanţărilor necesare

implementării investiţiilor asumate prin PNRR”, a mai transmis MIPE.

Instituţia face referire şi la aprobarea, de către Comisia Europeană, a schemei de ajutor de stat pentru România în valoare de 149 de milioane euro dedicată sprijinirii producţiei de hidrogen din surse regenerabile.

„Schema este deschisă întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei de hidrogen sau de energie electrică, unităţilor administrativ-teritoriale sau institutelor naţionale de cercetare şi dezvoltare din domeniul energiei, inclusiv asociaţiilor sau parteneriatelor formate de acestea, iar sprijinul va fi acordat sub formă de granturi directe. 52% din finanţările Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României sunt dedicate tranziţiei verzi, în cadrul căreia componenta de energie se adresează principalelor provocări ale sectorului energetic din România, printre care şi producţia de energie electrică din surse regenerabile”, a mai precizat MIPE.

Comitetul Interministerial de Coordonare a Planului National de Redresare şi Rezilienţă este un organism interinstituţional coordonat de prim-ministru, în calitate de preşedinte, şi de ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, în calitate de vicepreşedinte, având în componenţă ministrul finanţelor şi miniştrii/conducătorii instituţiilor cu rol de coordonator de reformă şi investiţii din PNRR.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda