Misterele României/„Om inteligent extrem de informat”/Dana Budeanu, ode lui Hellvig/Ea face o lungă analiză a ultimului eseu publicat de ex-șeful SRI

Misterele României/„Om inteligent extrem de informat”/Dana Budeanu, ode lui Hellvig/Ea face o lungă analiză a ultimului eseu publicat de ex-șeful SRI

Dana Budeanu, acum și geostrateg, îi ridică ode lui Hellvig: „Om inteligent extrem de informat”, scrie ea într-o lungă analiză a ultimului eseu publicat de ex-șeful SRI.

„Analiza” lui Budeanu a apărut pe VerdictApp, defapt.ro . Modista, care s-a ocupat, printre altele, de garderoba Gabrielei Firea, este mai degrabă cunoscută prin limbajul ei brutal. „Mi-ați rămas pe toate tocurile, săracilor”, a scris ea, după ce Nicușor Dan a învins-o pe Firea, în 2020. „Economia să fie exclusiv susținută de taxele la înțepați! Marș!” sau „Astea sunt noile mame, niște psihopate. Creșteți fătălăi și imbecile” sunt alte aprecieri emise în spațiul public de ea.

Însă, acum, ea îl laudă fără rețineri pe fostul director al SRI. Iată câteva din aprecierile Danei Budeanu:

  • Dacă vrem să înțelegem lumea spre care ne îndreptăm, consider că merită să facem o analiză serioasă a textului scris de Hellvig, cel mai longeviv director civil al SRI după revoluție. Nu prețuiesc textele pompoase în care diverși potentați ai zilei caută să pară intelectuali prestigioși, dar pentru mine Eduard Hellvig nu intră în această categorie. Date fiind aceste considerente, am citit cu atenție analiza, încercând să descifrez lucrurile esențiale presărate de autor”
  • Hellvig, ca orice om inteligent extrem de informat, știe că lumea din următoarele decenii se va împărți în două blocuri combatante”
  • „Hellvig subliniază apăsat că «Țările europene cu puternice tradiții democratice la nivelul UE au fost întotdeauna modele de democrație funcțională. Dar acum are loc o schimbare, și apar noi oportunități; regiunea poate crea propriul său motor de dezvoltare proactivă. Această rol poate fi asumat de România și Polonia»”.

Hellvig a demisionat, la începutul lunii iulie, de la conducerea SRI, fără să explice care a fost motivul exact al plecării sale.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”