MISTERIOSUL rus ARESTAT la București și CONEXIUNILE SECRETE!

MISTERIOSUL rus ARESTAT la București și CONEXIUNILE SECRETE!

Un cetățean rus a fost arestat zile trecute la București după ce a fost dat în urmărire internațională de autoritățile de la Moscova pentru un presupus prejudiciu de 2.675.000.000 ruble (circa 36.000.000 de euro). Acesta a fost conectat o vreme la cercurile importante de la putere la Kremlin. 

Andrey Korolev (foto) a fost arestat după o decizie a Curții de Apel București și urmează a se decide sau nu extrădarea în Rusia.

Rusul a fost CEO al grupului Sintez Group din Moscova, implicat în afaceri energetice importante și care avea un proiect de privatizare al sistemului de gaze naturale din Grecia și de creare a unei rețele în Balcani. 

Sintez Group este controlat de oligarhul Leonid Lebedev. un fost înalt responsabil al Camerei de Comerț a fostei URSS, un afacerist ajuns în Topul Forbes. Lebedev a fost parlamentar și are afaceri în domeniul artei, modei, cinematografiei și muzicii.

Grupul a fost inființat în perioada perestrokăi, mai precis în 1989, cu sprijin american, dezvăluie Flux24

Sintez Group transmitea în 2013 statului elen o ofertă de 1,9 miliarde euro pentru preluarea DEPA, compania de gaze din Grecia.

Interesant că anunțul privind arestarea rusului are loc în timp ce președintele Vladimir Putin este în vizită în Grecia.

Korolev este acuzat înșelăciune și abuz în serviciu de autoritățile ruse. El ar fi fost găsit într-o locație din București în 23 mai de către politiștii din București.

Surse contactate de Flux 24 au relevat că acesta este un personaj conectat la structurile de putere și probabil și la serviciile secrete de la Moscova.

O întrebare este de ce a venit în România, ce conexiuni avea aici și ce legături avea cu serviciile de la Moscova. Poate fi o sursă extrem de importantă de informații, au mai spus sursele pentru Flux 24.

Rusul ar fi locuit în Pipera și ar avea cel puțin o firmă în România, afirmă surse pentru Flux 24.

Cine e, de fapt, rusul este greu de spus în acest moment în lipsa informațiilor oficiale complete. Informațiile indică ar fi fost implicat în proiecte ale Kremlinului pe relația Grecia și Balcani și a devenit brusc persona non grata. Ceea ce știm este că Rusia atunci când îi scapă un personaj incomod îi înscenează o fraudă. Așa se întâmplă și acum. Vom vedea dacă va fi extrădat. Oricum cazul este de urmărit, au mai precizat sursele pentru Flux 24.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 A comis-o! Un sfârc nărăvaș a sărit din cupa sutienului Biancăi Drăgușanu!