Misterul orgasmului feminin a fost dezlegat: rolul jucat de răspunsul sexual al femeii nu a fost întotdeauna legat de obţinerea plăcerii

Institutul de Biologie din cadrul Universităţii Yale a anunţat în publicaţia de specialitate „Molecular and Developmental Evolution” rezultatele unui studiu care arată că orgasmul feminin nu a fost destinat întotdeauna obţinerii plăcerii sexuale, ci a avut un rol funcţional, de adaptare evolutivă. Mai exact, oamenii de ştiinţă consideră că, la origini, orgasmul feminin juca un rol important în producerea ovulaţiei.

În cazul bărbaţilor, lucrurile au fost dintotdeauna clare din punct de vedere ştiinţific: ejacularea spermei, ce însoţeşte orgasmul masculin, este o condi­ţie obligatorie pentru ca fertiliza­rea să se producă. 

În cadrul studiului, a fost observat procesul de ovulaţie în cazul mai multor specii de animale, producerea orgasmului fiind legată în mod esenţial de ovulaţie, ajutând la eliberarea ovulelor din ovare (în cazul diverselor mamifere ovulaţia apare în funcţie de disponibilitatea de a face sex). Pe de altă parte, în cazul primatelor şi oamenilor, ovulaţia are loc în mod spontan.

Când şi-a pierdut orgasmul feminin rolul evolutiv 

Urmărind mecanisul ovulaţiei de-a lungul evoluţiei mamiferelor, autorii studiului au descoperit că, cel mai probabil, ovulaţia spontană a apărut în cazul strămoşilor primatelor în urmă cu 75 de milioane de ani. Aceştia au ajuns la concluzia că orgasmul feminin îşi are originea în acest proces de eliberare a ovulelor în timpul sexului, un mecanism care a devenit inutil odată cu evoluţia şi apariţia ovulaţiei spontane, care are loc lunar, orgasmul preluând alte roluri.

Un alt lucru interesant descoperit în cadrul cercetării este că de-a lungul istoriei evolutive, cel mai probabil, poziţia clitorisului femeii s-a schimbat. Iniţial ar fi fost situat în interiorul vaginului, ceea ce creştea probabilitatea obţinerii orgasmului în timpul actului sexual, care avea un rol esenţial în reproducere. Schimbarea poziţiei clitorisului arată că orgasmul în cazul femeilor şi-a schimbat rolul, din moment ce nu a mai fost necesar pentru perpetuarea speciei, după cum subliniază autorii studiului, citaţi de publicaţia „The Guardian”. Şi din acest motiv, obţinerea orgasmului a devenit mult mai difcilă în cazul femeilor. 

„Se poate discuta mult despre rolurile pe care orgasmul feminin le-a preluat după ce şi-a pierdut funcţia în procesul de reproducere. Unul dintre ele este rolul de creare a ataşamentului faţă de partener, prin eliberarea în organism a diverselor tipuri de hormoni”, a punctat cercetătorul Mihaela Pavličev, co-autor al studiului.

 

 

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume