Miting în Cecenia împotriva mobilizării parțiale anunțate de Putin: Avertismentul lui Kadîrov

Miting în Cecenia împotriva mobilizării parțiale anunțate de Putin: Avertismentul lui Kadîrov

Un miting împotriva mobilizării parțiale decretate de Vladimir Putin a avut loc miercuri dimineața la Groznîi, capitala Ceceniei, anunță o mișcare pentru apărarea drepturilor omului.

Ramzan Kadîrov amenință că protestatarii vor fi declarați „dușmani ai poporului” FOTO Profimedia

Potrivit mișcării „1ADAT”, care denunță abuzurile liderului cecen Ramzan Kadîrov, un aliat al lui Kremlinului, protestul a început la ora locală 09.30, după încheierea discursului lui Vladimir Putin. Forțele de ordine au intervenit imediat în forță și i-au arestat pe participanți.

Contactate de portalul Kavkaz.Realii, autoritățile cecene au negat informația, susținând că a fost răspândită de „detractori indezirabili stabiliți în Europa”.

Însă Ramzan Kadîrov a confirmat protestul. Potrivit acestuia, circa 20 de femei au fost arestate în centrul Groznîi. Trei dintre aceste femei au fii pe frontul din Ucraina și își doresc să se întoarcă acasă. El a mai acuzat femeile că au ieșit în stradă deoarece au primit „bani europeni”. Liderul cecen nu a prezentat nicio dovadă asupra acuzației precum că protestatarele ar fi fost plătite.

În stilul său obișnuit, Kadîrov le-a transmis să cecenilor să nu iasă la manifestații anti-război, în caz contrar urmând să fie declarați „dușmani ai poporului” și trimiși la lupte în Ucraina.

Potrivit Kavkaz.Realii, un dispozitiv neobișnuit de securitate și avertismente pentru descurajarea oamenilor să protesteze au fost constatate miercuri la Groznîi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria