Mitropolitul Ardealului și alți trei profesori universitari, la Comisia de Etică a Universității din Sibiu

Mitropolitul Ardealului și alți trei profesori universitari, la Comisia de Etică a Universității din Sibiu

Comisia de Etică a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) va analiza, pe 26 ianuarie, cazurile a patru profesori universitari, coordonatori științifici ai unor cărți scrise de deținuți, lucrări care au contribuit la reducerea pedepsei acestora cu închisoarea, a precizat joi, pentru AGERPRES, Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al ULBS.

Printre cei supuși atenției Comisiei de Etică, se numără ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului și fost decan al Facultății de Teologie și Valentin Petrescu, prodecanul Facultății de Inginerie din Sibiu.

"Comisia de Etică a ULBS se va reuni pe 26 ianuarie și va analiza cazurile a patru profesori universitari: conferențiar universitar doctor inginer Mirela Stanciu de la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, profesorul universitar doctor inginer Gligor Ciortea, directorul general al Departamentului pentru Învățământ la Distanță și Frecvență Redusă, profesorul universitar doctor inginer Valentin Petrescu, de la Facultatea de Inginerie și profesorul universitar doctor Laurențiu Streza de la Facultatea de Teologie. La Comisia de Etică vor fi prezenți toți cei implicați să își susțină punctul de vedere", a explicat purtătorul de cuvânt al ULBS.

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza a coordonat științific cartea lui George Becali "Iubirea milostivă și mântuitoare", editura Saeculum 2014, potrivit site-ului republica.ro, citat de AGERPRES.

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a solicitat marți Consiliului Național al Rectorilor (CNR) să întreprindă demersurile necesare pentru apărarea integrității academice, în contextul documentului făcut public de Ministerul Justiției, potrivit căruia o serie de profesori universitari și conferențiari au semnat recomandări pentru persoanele aflate în regim de detenție.

Potrivit unui comunicat de presă al MENCȘ, prin adresa nr. 8061/ 11.01.2016, ministrul Adrian Curaj a cerut CNR ca, în baza principiilor statuate de lege cu privire la autonomia și responsabilitatea universităților, să solicite instituțiilor de învățământ superior o analiză punctuală a cazurilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă