MIZERIE! Antena 3 și Marian Oprișan, bătaie de joc de Centenar! Priviți ce s-a ales de stejarii plantați la Mărășești! Pe banii noștri!

MIZERIE! Antena 3 și Marian Oprișan, bătaie de joc de Centenar! Priviți ce s-a ales de stejarii plantați la Mărășești! Pe banii noștri!

MIZERIE! Antena 3 și Marian Oprișan, bătaie de joc de Centenar! Priviți ce s-a ales de stejarii plantați la Mărășești! Pe banii noștri! Din cei 162.500 de copaci plantaţi în cele două etape, peste 120.000 s-au uscat şi odată cu ei şi banii alocaţi de la stat pentru proiect. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, nu vede nicio problemă în cele întâmplate, considerând natura singura vinovată.

Ce anunța Antena 3 pe 4 august 2017:

Antena 3 lansează duminică proiectul Parcului Memoriei Naţionale. Vom planta în Vrancea, între Mărăşti şi Mărăşeşti, 335.000 de stejari care vor deveni un memorial viu dedicat fiecărui militar al Armatei Române care şi-a jertfit viaţa pentru realizarea Marii Uniri de la 1918.

La 100 de ani distanţă de primul mare război, Antena 3 le reaminteşte telespectatorilor săi de ziua glorioasă în care trupele generalului von Mackensen erau oprite pe frontul de la Mărăşeşti sub deviza "Pe aici nu se trece". Duminică, 6 august, vom planta primul pui de stejar al viitoarei păduri care va număra exact atâţia stejari câţi soldaţi români au pierit pe fronturile primul Război Mondial.

Primul pui de stejar a fost livrat deja şi se află în drum spre viitoarea pădure care va creşte pe dealurile unde au murit soldaţii români. 

Partenerii Antena 3 în realizarea proiectului Parcului Memoriei Naţionale sunt Consiliul Judeţean Vrancea şi Romsilva.

Duminică la Mărăşeşti va fi organizat evenimentul de comemorare a 100 de ani de la  la cea mai importantă operațiune militară a Armatei Române din Primul Război Mondial, eveniment la care va participa şi preşedintele Klaus Iohannis.

Ce anunța Antena 3 pe 18 noiembrie 2017:

50.000 de stejari au fost plantați sâmbătă, la Mărășești, în cadrul proiectului „Parcul Memoriei Naționale - RoMândria”, iniţiat de Antena 3.

 Parcul Memoriei Naţionale va avea 335.000 de stejari, câte unul pentru fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, al cărui sacrificiu a dus la realizarea Marii Uniri de la 1918.

 Primul pui de stejar a fost deja plantat în luna august în memoria Ecaterinei Teodoroiu, iar proiectul se va finaliza în decembrie anul viitor cand se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.

 Numele tuturor voluntarilor se vor regăsi într-o capsulă a timpului, care va fi îngropată în zona centrală a acestui loc închinat memoriei eroilor români căzuți în Primul Război Mondial.

 ”La ideea Antenei 3 și a lui Adrian Ursu puneam astăzi bazele Parcului Memoriei Naționale. Cei care și-au jertfit viața în Primul Război Mondial și-au dorit să ne lase o țară liberă, o țară democratică și o țară prosperă. Noi avem obligația să facem în așa fel încât să fim uniți și să facem o țară mai liberă, mai prosperă și mai democratică” a spus Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea.

”Voi sunteți cei care o să faceți minunea asta posibilă. O să ne apucăm de treabă, ne așteaptă încă un secol de istorie. A trecut 100 de ani de când aici mureau oameni, pentru ca noi să fim cum sunteți astăzi. Nu se vede dacă stați aici cât de mulți sunteți cei dornici să scrieți o pagină de istorie. Alături de colegii mei de la Antena 3 suntem mândri că am găsit aici în Vrancea suportul pentru acest proiect. În secunda doi când am început să rostesc ideea acestui proiect, Marian Oprișan a spus da. Un răspuns extrem de sincer și curajos. Salut toți militarii care sunt alături de noi, pe cei din Focșani, pe cei din Adjud. pe studenții de la Politehnică din București, au venit și rugbiștii de la echipa națională, hai România. A venit și un domn singur din București, cu lopata de infanterie în rucsac. Mulțumim și celor de la Romsilva, aici va fi un parc, nu doar o pădure. Veți veni cu copiii să vă jucați, să le spuneți povești. Ne vom întâlni des aici, vom desăvârși ce începem astăzi” le-a spus jurnalistul Adrian Ursu celor prezenți.

Ce anunța Antena 3 pe 21 aprilie 2018:

Parcul Memoriei Naționale prinde viaţă! 335.000 de stejari, câte unul pentru fiecare erou.

Al doilea episod al evenimentului Parcul Memoriei Naționale a luat sfârșit. 115 mii de puirți de stejari au fost plantaţi sâmbătă, câte unul pentru fiecare erou care a căzut pe front. 

Deja s-au prins puieții de stejar care au fost plantați anul trecut. O armată de voluntari a ajuns la Mărășești. Foarte mulți patrioți, elevi și studenți au veni să ajute la plantarea celor 115 mii de puirți de stejari. Peste o mie de militari, jandarmi și polițiști au venit în Parcul Memoriei Naționale. 

„O să fie treabă, ne pregătim să facem treabă. Avem și ajutoare de nădejde, la fel ca în noiembrie. O să fie absolut spectaculos ce se va întâmpla aici. Mă bucur că sunt oameni veniți de foarte departe. Sunt oameni de peste tot. Veterani de război am întâlnit. Fiecare are în familie pe cineva care a luptat în război. Cred că despre un astfel de mesaj este vorba. Stejarii plantați sunt pentru generațiile viitoare, care vor rămâne. O să fie ceremonialul de deschidere și un serviciu religios încheiat celor care s-au jertfit. Orchestra Simfonică București va interpreta piese românești, dar vor fi și multe alte trupe care vor urca pe scenă. Vom avea un imn mununat al centenarului”, a spus Adrian Ursu.

Parcul Memoriei Naționale prinde viaţă! Cei 50 de mii de stejari plantaţi anul trecut în luna noiembrie, în cadrul proiectului derulat de Antena 3, au început să înverzească.

Adevărul, 18 noiembrie 2018 : Din cei 162.500 de copaci plantaţi în cele două etape, peste 120.000 s-au uscat şi odată cu ei şi banii alocaţi de la stat pentru proiect.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, nu vede nicio problemă în cele întâmplate, considerând natura singura vinovată. "Nu se poate face doar pe bază de voluntariat. Din cauza condiţiilor specifice, se mai întâmplă. Condiţiile meteo, materialul săditor, la ultima plantare au avut ceva probleme. Nu ne vom opri până nu vor realiza în complet plantarea în picioare a celor 330.000 de stejari", spune Marian Oprişan.

Acesta a anunţat deja o nouă campanie de plantare pe 24 noiembrie, tot cu o mobilizare masivă a voluntarilor, aceştia fiind anunţaţi că vor planta 112.500 de stejari, adică exact numărul copăceilor care s-au uscat în primăvară. Specialiştii susţin că de data aceasta situaţia ar putea să fie favorabilă.

Alţi bani, altă distracţie

Totuşi, pentru a se asigura că proiectul nu va eşua, Consiliul Judeţean Vrancea a scos deja la licitaţie serviciile pentru împădurirea a 56 de hectare de teren, respectiv 238.500 puieţi de stejari, pentru suma de 8,1 milioane de lei, ceea ce înseamnă puţin peste 1,7 milioane de euro. Până acum, la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean s-au înscris trei firme de profil, respectiv Miniprest Serv SA din Rovinari, Asocierea Terra Silva SRL– Terra Forest SRL din Dolj şi Asocierea Miluca SRL – Zooprod SRL – Passilva Proiect SRL Huşi, judeţul Vaslui. Firma aleasă va avea sarcina de a interveni cu plantări şi să monitorizeze stadiul viitoarei păduri de stejari, până aceasta ajunge la stadiul de masiv.

Sume uriașe alocate pentru dezmățul propagandistic de la Antena 3

Organizarea manifestaţiilor de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz a fost aprobată de Guvern în luna septembrie 2016, sub egida acţiunilor dedicate Centenarului Primului Război Mondial, până în 2019, dar nu erau prevăzute şi sumele necesare.

Potrivit unei hotărâri de Guvern din luna iulie 2017, a fost alocată suma de 19,3 milioane lei (4,2 milioane euro) pentru autorităţile locale din judeţul Vrancea, din Fondul de rezervă al Executivului, pentru a organiza în vara acestui an Centenarul Primului Război Mondial - Vrancea eroică. Aproximativ 71% din aceşti bani vor fi folosiţi pentru "lucrări de interes public", precum asfaltarea unui drum judeţean, construirea unui parc şi a două poduri.

Banii vor fi folosiţi pentru manifestări şi acţiuni comemorative, ştiinţifice şi cultural-artistice. În Vrancea va fi organizată o expoziţie fotografică, o gală de film, concursuri şi alte acţiuni, care vor costa aproximativ 3,7 milioane lei.

O altă parte a banilor va fi folosită pentru acţiuni de restaurare, reabilitare şi conservare a monumentelor, precum ansamblul Statuia Victoriei de la Tişiţa - Mărăşeşti, reabilitarea şi amenajarea parcului Joffre, din Mărăşeşti, şi refacerea marcajelor bătăliilor de pe teritoriul judeţului realizate după Primul Război Mondial. Aceste cheltuieli se ridică la 1,8 milioane lei.

Restul banilor, 13,8 milioane lei, vor fi folosiţi pentru "lucrări de interes public", potrivit hotărârii.

Astfel, se vor realiza lucrări pentru realizarea unui pod armat pentru pârâul Alba, în satul Răcoasa, de 4,8 milioane lei, lucrări de întreţinere şi asfaltare a DJ 205I, de 2 milioane lei, lucrări de realizare a unui pod peste pârâul Dragomira, la Soveja, în valoare de 4 milioane lei, şi realizarea unui Parc al Memoriei Naţionale, "Stejarii României- 100 de ani de istorie şi demnitate", cu 335.000 de puieţi de stejar, în valoare de 3 milioane lei.








Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”