Moarte suspectă a jurnalistului care a făcut dezvăluiri masive în scandalul e-mailurilor lui Hillary Clinton

Moarte suspectă a jurnalistului care a făcut dezvăluiri masive în scandalul e-mailurilor lui Hillary Clinton

Cadavrul unui jurnalist din Birmingham, Alabama, care a dezvăluit ştirea despre controversata întâlnire din 2016 între fostul preşedinte Bill Clinton şi procurorul general al momentului - Loretta Lynch - a fost găsit sâmbătă dimineaţă. Cauza morţii este în acest moment „aparent sinucidere”.

Christopher Sign, în vârstă de 45 de ani, un moderator de ştiri al canalului ABC 33/40 din Birmingham, a fost descoperit în jurul orei 8.00 dimineaţa.

Sign a dezvăluit întâlnirea ilegală pe care fostul preşedinte Bill Clinton a avut-o la bordul unui avion staţionat pe un aeroport, în timpul căreia a cerut procurorului general din perioada Obama dosarul investigaţiei făcute de Departamentul de Justiţie în care era implicată soţia sa, Hillary.

Ştirea nu a generat demisia procurorului general al SUA în cel de-al doilea mandat Obama, după cum se aşteptau numeroşi analişti.

Hillary Clinton a fost acuzată că ar fi folosit un server de e-mailuri privat pentru a comunica e-mailuri de serviciu în timp ce ocupa poziţia de Secretar de Stat, în primul mandat Obama. Investigaţia a ţinut ani de zile prima pagină a ziarelor, deşi FBI-ul condus de James Comey a ales să nu o trimită în justiţie, opinând că nu au găsit elemente care să probeze intenţia lui Hillary Clinton de a divulga secrete de stat.

Cu toate acestea, dosarul a fost redeschis cu 11 zile înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, când un laptop al soţului asistentei principale a lui Clinton a ajuns la Poliţia metropolitană din New York, ca parte a unui scandal de natură sexuală care nu avea legătură cu ancheta privitoare la e-mailuri.

Redeschiderea - urmată de a doua închidere a dosarului -, împreună cu alte numeroase controverse legate de Clinton, a contribuit la câştigarea alegerilor din 2016 de către Donald Trump, spre disperarea establishmentului politic american.

Sign s-a plâns anul trecut că primeşte ameninţări „semnificative” cu moartea, că i s-au spart cardurile de credit. Ameninţările au fost suficient de serioase încât jurnalistul a creat cuvinte-cod pentru a le folosi în comunicările cu copiii săi. SURSA: Epoch Times


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”