„Mocktailul fetei somnoroase", leacul de insomnie devenit viral. „Există o știință certă în spatele acestor două lucruri“

„Mocktailul fetei somnoroase", leacul de insomnie devenit viral. „Există o știință certă în spatele acestor două lucruri“

„Mocktailul fetei somnoroase", un preparat despre care mulți susțin că poate trimite într-un somn serios chiar și cea mai mare insomniacă , funcționează, dar există o problemă, potrivit New York Post , care a consultat și un specialist cu privire la viralizatul amestec cu efect de somnifer.

Mocktailul fetei somnoroase promite un somn prodund. FOTO Shutterstock

Este vorba despre un preparat răcoritor relaxant, care presupune amestecarea a doar o jumătate de cană de apă minerală, o jumătate de cană de suc de cireșe amare și o lingură de pulbere de magneziu.

Videoclipurile de pe TikTok care promovează „Mocktailul fetei somnoroase" au adunat în total zeci de milioane de vizualizări pe aplicație, fiind extrem de popular în rândul celor care au probleme cu somnul.

Cea care a adus băutura în atenția publicului larg, anul trecut, este influencerița în domeniul bunăstării Gracie Norton, care a postat un videoclip în care apare pregătind mocktailul.

Nypost.com a contactat-o pe Dr. Anne Mooney, specialist în somn din New York, pentru a-i cere părerea cu privire la „Mocktailul fetei somnoroase".

„De fapt, cred că este foarte inteligent", a declarat, pentru,The Post, Anne Mooney, care conduce clinica Sleep Well Doc din Midtown Manhattan.

Specialista a spus că ar putea chiar să înceapă să recomande rețeta unora dintre pacienții săi.

De ce funcționează? „Știință certă în spatele acestor două lucruri”

Potrivit acesteia, magneziul favorizează reducerea stresului, ceea ce poate îmbunătăți somnul, în timp ce sucul de cireșe amare conține atât triptofan cât și melatonină, cunoscute pentru reglarea somnului.

„Există o știință certă în spatele acestor două lucruri și, în opinia mea, acest lucru este sigur și natural. TikTok îl transformă foarte inteligent în ceva drăguț. Are un nume drăguț, va avea un gust bun și este suficient de ușor de preparat pentru a putea face parte din rutina de noapte" , a mai spus specialista despre băutura cu efect de somnifer.

Posibile efecte adverse

Magneziul este, în general, sigur în doze mici, dar mineralul poate provoca uneori crampe și diaree.

În cazuri foarte rare, acesta poate duce la probleme medicale mai grave, un nutriționist avertizând că un consum prea mare de substanță poate provoca stop cardiac.

Potrivit dr. Anne Mooneyspune, acest lucru este însă foarte puțin probabil.

„Ar trebui să luați o cantitate foarte mare de magneziu pentru a ajunge la complicații cardiace și probabil că ați avea efecte secundare gastrointestinale intolerabile, cum ar fi diareea, cu mult înainte de asta", a declarat ea.

Jurnalistul New York Post Andrew Court a mărturisit că a testat personal moktailul și că acesta a funcționat, dar a mărturisit că i s-a părut surprinzător de acru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat