Modalități de a obține crypto

Modalități de a obține crypto

Subiectul investițiilor în crypto devine tot mai popular, iar odată cu această popularitate devine actuală întrebarea: cum și de unde pot obține criptomonede? În acest articol îți prezentăm câteva modalități din bază prin care poți obține criptomonedele atât de valoroase în prezent. 

Cumpărare directă

Aceasta este prima și cea mai populară metodă de obținere a criptomonedelor. Pentru a cumpără crypto într-un asemenea mod, este necesar să utilizezi un site veridic pe care vei putea cumpăra crypto în schimb la o anumită valută. De obicei, în calitate de platforme de acest tip sunt utilizate platformele de exchange. Aici poți converti valuta tradițională pe care o deții în criptomonede.

Principalul avantaj al acestei metode de achiziționare constă în faptul că schimburile crypto de ceva timp nu mai sunt privite ca unele cu un grad de risc ridicat - o mare majoritate din acestea sunt absolut legale, dețin toate licențele necesare și, pe lângă toate acestea, mai au și o experiență vastă în această nișă. Totodată, cumpărarea e crypto prin convertire și păstrarea îndelungată a criptomonedelor achiziționate într-un portofel electronic se recomandă doar în cazul în care nu planifici să investești în crypto pe o perioadă lungă de timp. În cazul în care scopul tău este anume investiția pe termen lung, atunci mai potrivit pentru tine ar fi transferul criptomonedelor într-un portofel hardware (portofel de tip rece, cu un grad de securitate mult mai înalt). 

Investiție prin cumpărare indirectă de crypto

Cumpărarea, tranzacționarea și păstrarea criptomonedelor poate părea, pentru unii, un risc colosal sau, cel puțin, suficient pentru a renunța la acest tip de investiție. Acest lucru, dintr-o parte, poate fi înțeles și justificat - escrocheriile digitale devin tot mai performante, iar în acest context, orice pas greșit te poate costa o avere.

 O modalitate potrivită de a investi în crypto fără a crea propriul portofel, fără a utiliza exchange-urile și fără a-ți asuma oricare alt risc este cea prin care cumperi acțiunile companiilor care depind într-un mod direct de cursul criptomonedelor. În acest caz, performanța pe care o vor înregistra acțiunile achiziționate va fi un direct dependentă de situația de pe piața crypto și, astfel, totuși vei reuși să investești în crypto, doar că vei face acest lucru într-un mod indirect și mai sigur.

Iată câteva exemple de companii care depind direct de piața crypto:

  • Coinbase
  • Canaan
  • Binance.

Investind în companii de acest tip este important să înțelegi că reduci doar anumite riscuri tehnice legate de investiția directă în criptomonede, dar nu reduci definitiv riscul investitional. Până la urmă, chiar și acest tip de investiție indirect reprezintă investiție cu risc. 

Mining

Aceasta este o metodă tot mai populară de investiție și obținere de criptomonede. Miningul constă în conectarea unui echipament de calcul de performanță înaltă care permite “minarea” virtuală de criptomonede. Parțial, miningul la fel poate fi considerat drept metodă indirectă de obținere a criptomonedelor. De ce spunem parțial? Până la urmă, minerul oricum are nevoie, cel puțin, de un portofel crypto și de o platformă de exchange. Astfel, această metodă nu mai poate fi considerată complet indirectă. 

Principalul avantaj al acestei metode de obținere a criptomonedelor constă în faptul că, în urma unei investiții inițiale unice, minerul poate mina crypto nelimitat, în măsura în care îi permite performanța echipamentului. Totodată, principalul dezavantaj în acest caz se consideră a fi dependența minerului de situația de pe piața crypto. În cazul în care, spre exemplu, scade substanțial valoarea criptomonedelor, scade radical și performanța investiției inițiale. Uneori, la anumite nivele de valoare a criptomonedelor, (miningul nici nu mai este eficient *reieșind din costurile de energie și mentenanță necesare pentru a asigura procesul de minare).

Pe lângă aceasta, este important să cunoști că nu fiecare criptomoneda poate fi criptată. În cazul în care optezi pentru altcoins, o mare parte din acestea nu vor putea fi minate.

 

Utilizând una din aceste metode de bază, cu siguranță, vei reuși să intri în posesia criptomonedei pe care ți-o dorești. Evident, de la aceste metode deja au derivat și continuă să deriveze și multe alte metode mai complexe. Astfel, devine și mai important ca, din această multitudine și varietate de metode și instrumente disponibile să alegi doar instrumente sigure, fiabile și performante. Alege doar platforme sigure și veridice de stocare și tranzacționare de fonduri crypto!


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale