Modelul PSD de reușită în viață și carieră: Ionela Viorela Dobrică! Pentru toți tinerii care au protestat în stradă!

Modelul PSD de reușită în viață și carieră: Ionela Viorela Dobrică! Pentru toți tinerii care au protestat în stradă!

Fraților, în ce țară am ajuns să trăim? Modelul PSD de reușită în viață și carieră: Ionela Viorela Dobrică! Pentru toți tinerii care au protestat în stradă! Miercuri, o jigodie PSD patentată, Valeriu Zgonea, a fost pus sub control judiciar pentru că a „lucrat”, pe șpagă, s-o pună pe fata unuia din Buzău într-o funcție, într-un minister. 

Din Comunicatul DNA: „În acest context, începând cu luna iulie 2012, suspectul Dobrică Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu – Ștefan, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică Dumitru într-o importantă funcție publică.

Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a primit de la suspectul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.

La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu.”

*** Pe scurt: angajată pe șpagă într-un minister, în 2013. Avansată de Ponta în 2014. Aleasă președinta TSD Buzău în 2016. Și tot în 2016 a fost aleasă deputat pe listele PSD. Amănunte, mai jos.

Cine este Ionela Dobrică, tânăra implicată în dosarul în care Zgonea a fost pus sub control judiciar

 Ionela Dobrică este deputat PSD. Ionela Viorela Dobrică este unul dintre cei mai tineri parlamentari PSD. Are 27 de ani, este licenţiată în inginerie la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi a lucrat ca subsecretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor. Deputata Ionela Dobrică este membră a comisiei pentru muncă şi protecţie socială şi vicepreşedinte al comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Ionela Viorela Dobrică a absolvit Colegiul Naţional ”B.P.Hasdeu” din Buzău şi Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti. Fiica omului de afaceri şi membru de vază al PSD Buzău, Dumitru Dobrică, Ionela a intrat în politică după împlinirea majoratului. În iarna anului 2012, a intenţionat să candideze pe un post de deputat pe Colegiul 4, dar ulterior s-a retras din cursa electorală.

A urcat în ierarhia PSD cu paşi mari, Ionela Dobrică devenind în 2010 vicepreşedinte al Tineretului Social Democrat Buzău, apoi preşedinte al acestui for din interiorul PSD Buzău, funcţie pe care o deţine şi astăzi.

În ianuarie 2014, vicepreşedintele TSD Buzău Ionela Dobrică a devenit subsecretar de stat în Ministerul pentru o Societate Informaţională condus de ministrul Dan Nica. Decizia a fost semnată de premierul Victor Ponta şi a venit ca urmare a înfiinţării unei noi entităţi subordinate MSI, şi anume Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR), noua agenţie rezultând în urma comasării mai multor centre naţionale.

Tânăra declara atunci că îşi doreşte să modernizeze sistemul electronic de achiziţii publice şi cel prin intermediul cărora sunt gestionate, tot electronic, autorizaţiile şi licenţele de transport intern şi internaţional, proiecte a căror valoare cumulată depăşea 7 milioane de lei. A renunţat la postul de subsecretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională la sfârşitul anului 2015.

În 2016, Ionela Dobrică a avansat și politic. A fost aleasă șefa TSD Buzău:

Din octombrie 2016, Ionela Dobrică este şefă a Tineretului Social Democrat din judeţul Buzău. Aleasă cu unanimitate de voturi, noua preşedintă a rostit un discurs în care a vorbit despre egalitatea de şanse a bărbaţilor şi femeilor în politică, despre proiectele pe care le dorea implementate în TSD şi despre necesitatea implicării tinerilor în viaţa de partid.

„Mă interesează să nu îi dezamăgesc pe oamenii care investesc încrederea lor în mine. Mă interesează să nu mă fac de ruşine în faţa nimănui şi vreau să vă invit alături de mine pe toţi cei care vreţi să munciţi şi să reuşiţi. Cel mai important este ca uşa TSD să fie deschisă către toţi tinerii din Buzău”, a transmis atunci Ionela Dobrică. Acesta a fost momentul în care Ionela Viorela Dobrică s-a înscris în cursa pentru un loc pe listele PSD Buzău pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, pentru a obţine un post de deputat. Este parlamentar de două luni, iar în declaraţia sa de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor apare ca având în proprietate exclusivă o casă de locuit de 200 mp şi un teren intravilan de 7.000 mp în Covasna, la Comandău.

Ionela Viorela Dobrică este fiica fostului consilier judeţean Dumitru Dobrică, important om de partid în PSD Buzău şi beneficiar al unor contracte cu instituţii publice. Curtea de Conturi a descoperit că Dobrică a încheiat contracte de ordinul milioanelor de euro cu primăria buzoiană, fără licitaţie, prin intermediul companiei Urbis Serv, deţinută de consiliul local.

Urbis Serv primea bani de la primărie pentru reparaţia drumurilor din oraş apoi societatea subcontracta direct lucrările către firma administrată de Dobrică. În perioada 2007-2012, societatea Urbis Serv a încheiat cu primăria trei contracte în valoare totală de aproape 136 de milioane de lei pentru întreţinere şi amenajare străzi şi trotuare şi întreţinerea spaţiilor şi zonelor verzi.

La scurt timp Urbis a încheiat alte trei contracte prin care a cedat cea mai mare parte din lucrări către SC Mecan Construct SRL Pătârlagele, firmă controlată de fostul consilier judeţean Dumitru Dobrică, decizie făcută în condiţii nelegale, deoarece străzile şi trotuarele fac parte din domeniul public administrat de Primărie, instituţie care astfel are calitatea de autoritate contractantă.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii

3 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

4 Scandal sexual în handbalul românesc

5 De citit!