Moise Guran, afirmații CUTREMURĂTOARE despre CCR!

Băgați de seamă! Acest articol nu este unul polemic. Mi-e și ciudă că trebuie să-l scriu și o fac chiar dacă am sentimentul celui căruia toți îi spun că e beat, scrie Moise Guran, într-un strigăt de disperare, pe Blogul său, Biziday.ro Beat, treaz, cum dracu oi fi, este datoria mea să spun ceea ce cred, pentru mine șocante în acest moment fiind doar complicitatea unor experți la ticăloșia Curții Constituționale, dar și prostia și diletantismul jurnaliștilor, care ar trebui să facă ceva mai cu atenție transmisia și interpretarea unor date specializate către restul populației. În rândurile următoare voi încerca să demonstrez (și chiar fac apel la juriști de bună credință să spună că este sau nu așa cum susțin eu) trei puncte legate de efectele deciziei de ieri a CCR: 

1 Abuzul în serviciu a fost dezincriminat.

2 Judecătorii Curții Constituționale și-au depășit grav atribuțiile.

3 Politicienii și avocații vor face tot restul necesar pentru scăparea unor mii de corupți deja prinși de Anticorupție.

Să începem cu o poză (transmisă pe rețele de Alex Costache, reporterul TVR). Și subliniată puțin de mine. 

1 Abuzul în serviciu a fost dezincriminat.
Așadar Curtea a admis excepția, ceea ce înseamnă că un text de lege este neconstituțional, cu toate consecințele ce decurg de aici, potrivit Constituției României (Art 147) și Legii de organizare și funcționare a Curții Constituționale (Art 31).

Interpretările de tipul Abuzul în serviciu a fost declarat parțial neconstituțional sunt fie prostești, fie rău intenționate. Nu există parțial neconstituțional sau parțial constituțional. Nici Constituția și nici o altă lege nu prevede o astfel de sintagmă, ea nu există, în schimb peste tot se vorbește despre ce se întâmplă în cazul admiterii unei excepții de neconstituționalitate (iar eu o să mă refer la asta la punctul 3.)

2 Judecătorii Curții Constituționale și-au depășit grav atribuțiile.

Cred că și le-au depășit într-un mod cinic, comițând exact fapta de abuz în serviciu prevăută de Codul Penal la Art 297, îndeplinindu-și atribuțiile și în mod defectuos și prin încălcarea unei legi. Este vorba chiar de legea de organizare și funcționare a Curții Constituționale.

Asta pentru că ei, judecătorii CCR, nu au voie nici să modifice, nici să adauge la lege (asta este treaba Parlamentului). Ba, mai mult, judecătorii CCR nu au voie să interpreteze legile, asta este treaba judecătorilor de instanțe. Judecătorii CCR au încălcat flagrant Articolul 2, aliniatul 3 din legea de organizare și funcționare a Curții Constituționale.

Citiți articolul INTEGRAL pe Biziday.ro

 

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există