Moment ISTORIC. Primul sediu al CRESCENT, scos la VÂNZARE de FISC! Aici încheia TROMPY contractele de ÎMPRUMUT!

Moment istoric. Vila din București a Corinei Voiculescu, una dintre fiicele lui Dan Voiculescu, a fost scoasă la vânzare de Fisc, pentru recuperarea unei părți din cele 60 de milioane de euro reprezentând prejudiciul impus omului de afaceri în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Vila, aflată în centrul Bucureștiului, lângă parcul Herăstrău, a fost primul sediu al firmei Crescent controlată de Dan Voiculescu!

Prețul de pronire al licitației pregătite de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) depășește cu puțin 1 milion de euro, fără TVA, relatează Profit.ro.

Vila are o suprafață de 193 de metri pătrați și un teren aferent de 576 de metri pătrați.

Și anul trecut, și în acest an, Fiscul a organizat licitații pentru vânzarea mai multor active ale familiei Voiculescu, printre care acțiunile deținute la firma Sanagra din județul Mureș și la firma RC Media Company, dar nu a reușit să vândă decât un apartament de pe Șoseaua Kiseleff din Capitală, pentru aproximativ 400.000 de euro, și vila din Predeal, la prețul de pornire de 1,5 milioane de lei, fără TVA.

În luna aprilie, Fiscul a scos la vânzare două terenuri deținute de fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia și Corina, lângă cabana Trei Brazi din Predeal. Pentru fiecare dintre cele două terenuri, în suprafață egală de 11.510 metri pătrați, a fost fixat un preț de pornire de 1,2 milioane de lei.

ANAF încearcă astfel să recupereze de la Dan Voiculescu o parte din cele 60 de milioane de euro reprezentând prejudiciul din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care acesta a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenței politice la privatizarea frauduloasă a institutului și spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preț subevaluat.

La sfârșitul lunii septembrie, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că ANAF a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact și televizunilor Antena 1 și Antena 3, imobile care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu, și le va scoate la vânzare la un preț de pornire de 15 milioane de euro.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!