Moment ISTORIC. Primul sediu al CRESCENT, scos la VÂNZARE de FISC! Aici încheia TROMPY contractele de ÎMPRUMUT!

Moment istoric. Vila din București a Corinei Voiculescu, una dintre fiicele lui Dan Voiculescu, a fost scoasă la vânzare de Fisc, pentru recuperarea unei părți din cele 60 de milioane de euro reprezentând prejudiciul impus omului de afaceri în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Vila, aflată în centrul Bucureștiului, lângă parcul Herăstrău, a fost primul sediu al firmei Crescent controlată de Dan Voiculescu!

Prețul de pronire al licitației pregătite de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) depășește cu puțin 1 milion de euro, fără TVA, relatează Profit.ro.

Vila are o suprafață de 193 de metri pătrați și un teren aferent de 576 de metri pătrați.

Și anul trecut, și în acest an, Fiscul a organizat licitații pentru vânzarea mai multor active ale familiei Voiculescu, printre care acțiunile deținute la firma Sanagra din județul Mureș și la firma RC Media Company, dar nu a reușit să vândă decât un apartament de pe Șoseaua Kiseleff din Capitală, pentru aproximativ 400.000 de euro, și vila din Predeal, la prețul de pornire de 1,5 milioane de lei, fără TVA.

În luna aprilie, Fiscul a scos la vânzare două terenuri deținute de fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia și Corina, lângă cabana Trei Brazi din Predeal. Pentru fiecare dintre cele două terenuri, în suprafață egală de 11.510 metri pătrați, a fost fixat un preț de pornire de 1,2 milioane de lei.

ANAF încearcă astfel să recupereze de la Dan Voiculescu o parte din cele 60 de milioane de euro reprezentând prejudiciul din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care acesta a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenței politice la privatizarea frauduloasă a institutului și spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preț subevaluat.

La sfârșitul lunii septembrie, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că ANAF a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact și televizunilor Antena 1 și Antena 3, imobile care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu, și le va scoate la vânzare la un preț de pornire de 15 milioane de euro.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 VIDEO A ajuns în Europa! Cel puțin 9 orașe din Lombardia și unul din Veneția, în nordul Italiei, au închis vin…

5 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!