Momente de coșmar în arestul poliției britanice. O femeie acuză că a fost dezbrăcată, drogată și agresată sexual VIDEO

Momente de coșmar în arestul poliției britanice. O femeie acuză că a fost dezbrăcată, drogată și agresată sexual VIDEO

Zayna Iman, în vârstă de 38 de ani, acuză că a fost despuiată, drogată și agresată sexual. Toate acestea s-ar fi petrecut în timp ce se afla în custodia poliției din Greater Manchester, relatează Sky News.

Zayna Iman acuză că a fost dezbrăcată și agresată sexual. Foto Captură video YouTube

În stare de inconștiență, cu mâinile încătușate, femeia este dusă într-o celulă. Aceasta este pusă cu forța cu capul plecat pe o saltea subțire, iar polițiștii încep să o dezbrace. După ce îi scot blugii, aceștia îi taie lenjeria intimă și apoi o îmbracă cu o pereche de pantaloni scurți, după care decid să scape și de tricou și sutien. În cele din urmă, oamenii legii părăsesc celula, iar femeia rămâne pe jumătate dezbrăcată. Toate aceste fapte sunt surprinse de camerele de supraveghere.

În loc să acorde îngrijiri medicale unei femei inconștiente, s-au gândit: Știu, hai să-i dăm hainele jos și să o lăsăm acolo", a mărturisit Zayna Iman, părând indignată. „Este ceva ce poliția face pentru propriile plăceri perverse”, a mai adăugat femeia.

În zorii zilei de 5 februarie 2021, oamenii legii au dat buzna în casa ei, după care au arestat-o fiindcă a dat jos ochelarii unei polițiste. Toate acestea s-ar fi întâmplat după ce polițiștii au fost sesizați că o femeie consumase cocaină. A proximativ 40 de ore a petrecut femeia în arestul poliției .

Din cele 40 de ore petrecute în arestul poliției, există trei ore de filmări lipsă pe care poliția din Greater Manchester nu le-a oferit până în acest moment.

Acuzațiile formulate de femeie sunt confirmate de buletinele medicale care indică existența unor leziuni de natură sexuală. Mai mult decât atât, fostul comisar șef al poliției din Greater Manchester, Martin Harding, a vizionat materialele video existente și a observat discrepanțele evidente cu datele din registrul de custodie și a declarat că afirmațiile femeii sunt demne de luat în seamă.

„Instituția mușamalizează totul”

Cred că a fost violată. Cred că a fost violată de un ofițer și cred că instituția mușamalizează totul", a declarat Harding.

Cu toate acestea, poliția din Greater Manchester nu a oferit nicio explicație privind lipsa celor trei ore din filmări, însă susține că până acum nu au fost descoperite probe care să indice faptul că vreun angajat a avut un comportament necorespunzător sau că a săvârșit o infracțiune.

Femeia nu-și aduce aminte tot ce s-a petrecut în timp ce se s-a aflat în custodia poliției. Tocmai din această cauză a cerut imagini și documente prin intermediul unei solicitări privind accesul la informațiile cu caracter personal deținute de o instituție.

Liz Lane, producător Sky News, a studiat registrele poliției și cele peste 40 de ore de materiale video. În urma investigației realizate de Sky News, lipsesc trei părți importante din filmări pentru care poliția din Manchester nu a reușit să ofere imagini. Primul fiind la scurt timp după ce femeia a fost arestată, la ora 1.53, conform documentelor poliției.

O cameră de luat vederi a poliției o surprinde pe femeie, îmbrăcată cu un tricou alb și blugi, cu mâinile încătușate, în timp ce este urcată în partea din spate a unei dube a poliției la ora 1.59, unde spune că și-a pierdut cunoștința.

Doar 10 minute ar fi trebuit să facă oamenii legii de la locuința femeii până la secția de poliție, însă Zayna Iman nu a mai apărut în imagini decât după aproape o oră și jumătate, când a fost dusă în celulă, în stare de inconștiență, la ora 3.26. Femeia nu-și aduce aminte de drum și nu există imagini din interiorul dubei. Înregistrările CCTV obținute separat arată un ofițer care intră pe o ușă laterală.

În momentul în care își face din nou apariția în imagini, Zayna Iman este cărată de trei polițiste. Un polițist intră și se apropie de ușa celulei ei înainte de a dispărea. O a patra polițistă apare în peisaj pentru a ajuta la o percheziție corporală, deși aceasta fusese deja dezbrăcată de hainele ei.

„Nicio justificare"

Harding a afirmat că nu vede „nicio justificare" pentru presupusa percheziție corporală și că nu există nicio informație în registrul de custodie care să indice motivele sau faptul că aceasta a fost efectuată.

A fost lăsată cu fața în jos, în condițiile în care se presupunea că ar fi luat o supradoză de droguri, deci unde este îndatorirea de a o îngriji?", întreabă Harding.

La puțin timp după ora 5 dimineața, aflându-se pe o saltea albastră și fiind învelită cu o pătură, femeia observă că i s-a oferit un tricou pe care să îl poarte. Ea își ține palmele sub cap la ora 5.34, oră la care în registrul poliției scrie că a fost supusă unui examen medical. Nimeni nu este văzut intrând în celulă, conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, iar femeia nu s-a mișcat toată ora.

Cea de-a doua parte lipsă vine după ce femeia este surprinsă în timp ce stătea pe o bancă, cu o pătură trasă peste genunchi și cu un pahar lângă ea. La ora 9.49, aceasta aruncă paharul în încăpere, după care își îndreaptă privirea spre cameră.

Ceea ce este alarmant este că la următoarea sa apariție, la ora 11.00, femeia este dezbrăcată și în mod clar agitată, lovindu-se cu mâinile în cap. Ea are un comportament bizar, într-o manieră sexuală, în timp ce își trece mâna dreaptă prin părul lung.

Pentru următoarele 26 de ore, aceasta a rămas pe jumătate dezbrăcată. În registrul de custodie este menționat de nouă ori faptul că nu este necesar să fie arestată, dar ea se afla încă acolo. Într-un anumit moment, stând pe bancă, cu o pătură pe umeri, ea indică spre ceea ce pare a fi sânge între picioare.

Ulterior, femeia este complet dezbrăcată, se uită la cameră, la ora 13:00, a doua zi. După o oră, ea vorbește cu fața la cameră și indică spre ușa celulei.

Până la urmă, la ora 20.14, i se oferă un trening pe care să îl îmbrace, înainte de a ieși din celulă câteva minute mai târziu.

„Am fost drogată și agresată sexual”

Imediat după ce a fost eliberată, femeia s-a prezentat la spital. În raportul medical sunt precizate următoarele: „Domnișoara Iman nu are antecedente de tulburări psihice, a fost internată cu un episod psihotic acut care s-a rezolvat fără tratament. Este foarte probabil ca acesta să fi fost provocat de „drogul violului”, care a dus la o agresiune sexuală”. În urma altor examinări medicale, au fost observate leziuni de natură sexuală.

Îmi amintesc că am fost urcată într-un mijloc de transport și am simțit un sentiment de ușurare, ca și cum aș fi fost în siguranță în acel moment", a mărturisit ea.

Primăria din Manchester a informat-o pe femeie că poliția are toate imaginile din celulă.

De ce ai ascunde filmările? Sunt filmările care ar putea dovedi sau infirma acuzațiile mele... Cine are ceva de ascuns? Eu spun deschis că la un moment dat, în timpul detenției mele, la poliția din Manchester am fost drogată și agresată sexual, dovedește-mi că mă înșel, dă-mi filmările”, a spus femeia.

De asemenea, alte două femei au spus că au fost abuzate sexual în timp ce s-au aflat în custodia poliției din Manchester.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB