Momentul în care autocarul cu turiști greci lovește limitatorul de la Pasajul Unirii. Imagini de pe camerele de supraveghere

Momentul în care autocarul cu turiști greci lovește limitatorul de la Pasajul Unirii. Imagini de pe camerele de supraveghere

Camerele de supraveghere din zona Unirii au înregistrat vineri momentul impactului dintre autocarul cu turiști greci și limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii.

În imaginile înregistrate de o cameră de supraveghere video de la intrarea în pasaj se vede clar cum autovehiculul a agățat bara cu plafonul , iar limitatorul de fier s-a prăbușit aproape instantaneu peste autocar.

Reamintim că un grav accident rutier a avut loc la Pasajul Unirii , pe 23 decembrie, după ce un autocar cu persoane de cetățenie greacă a agățat limitatorul de înalțime de la intrarea în tuinel, în timp de circula pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii. Din păcate, o persoană a decedat.

24 dintre cei 47 de pasageri erau din Larissa, 17 din Salonic și restul din Volos, de unde a pornit autocarul spre România. Se aflau la doar câteva minute distanță de destinația finală pentru vacanța de Crăciun.

Sora bărbatului de 55 de ani care a murit îl contactase pe acesta cu puțin timp înainte de incidentul fatal.

Nefericitul bărbat de 55 de ani lucra de mulți ani la o firmă de construcții din România. La întoarcerea sa în Larissa, a vrut să facă o excursie de Crăciun ca un cadou pentru soția sa, care este acum spitalizată cu răni.

„Am luat legătura cu nora mea vineri la ora 13.10 și mi-a spus: suntem pe cale să ajungem la hotel (...) Am aflat complet întâmplător de la un prieten de-al meu. Nora mea a fost devastată, nu știa de fratele meu. Iar cei de la birou nu ne-au sunat niciodată pentru nimic", spune sora victimei, Vaso Hlopțoiu.

Șoferul grec a fost audiat de către polițiștii de la Brigada Rutieră din București. Potrivit Digi24, acesta le-a spus oamenilor legii că nu a văzut indicatoarele de semnalizare care se aflau înainte de intrarea în pasajul Unirii. Șoferul nu a oferit mai multe detalii despre traseul său, însă presa din Grecia susține că autocarul a plecat la drum cu doi șoferi, însă în orașul Salonic unul dintre aceștia ar fi coborât din cauza unei toxiinfecții alimentare.

Polițiștii din cadrul Brigadei Rutiere au adunat toate probele de la fața locului, inclusiv imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins tragicul accident.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”