Momentul în care o balena lovește din plin un surfer în Australia. „Am crezut că am murit, ca să fiu sincer” VIDEO

Momentul în care o balena lovește din plin un surfer în Australia. „Am crezut că am murit, ca să fiu sincer” VIDEO

Un bărbat în vârstă de 55 de ani făcea wingfoiling pe o plajă din Australia, când o balenă cu cocoașă a ieșit din apă și l-a lovit, potrivit The Guardian.

Jason Breen nu a crezut că GoPro-ul său era pornit pentru a surprinde ceea ce s-a întâmplat în timp ce făcea wingfoiling pe o plajă din Sydney, miercuri. Din fericire, a fost, altfel crede că nimeni nu l-ar fi crezut.

Locuitorul din Newport, în vârstă de 55 de ani, se plimba pe apă pe plaja Mona Vale când o balenă cu cocoașă a ieșit din apă și a aterizat deasupra lui, trăgându-l la aproximativ 20-30 de metri sub suprafață.

„Tocmai am fost lovit de o balenă”, spune Breen în videoclip.

„Am crezut că am murit, ca să fiu sincer”, a spus el mai târziu. „M-am gândit pentru câteva secunde: «Așa e să mori»”

În timp ce se zbătea sub balenă, a putut să îi simtă pielea netedă a acesteia pe a sa, ceea ce l-a făcut să creadă că este vorba despre un pui de balenă.

Pe un promontoriu de deasupra, un trecător a văzut cum se desfășura totul și a introdus triplul 0 în telefonul său, așteptând să vadă dacă Breen reapare la suprafață.

Apoi, frânghia de la picior s-a rupt, iar el s-a târât înapoi la suprafață și la placa sa. Când a ajuns la țărm, a văzut câțiva colegi și le-a spus ce s-a întâmplat.

„Ei au spus «Da, sigur!»”. a spus Breen. „Au crezut că le spun o poveste inventată, apoi mi-am dat seama că GoPro-ul meu a filmat totul”.

Martorul de pe munte se întâmplase, de asemenea, să îl filmeze pe Breen în timp ce se plimba cu aripa pe plajă, chiar în momentul în care balena a dat piept și a aterizat deasupra lui. Wingfoiling este similar cu wind surfing-ul.

Luna trecută, un bărbat în vârstă de 61 de ani a murit după ce o balenă i-a lovit barca în Botany Bay și l-a aruncat pe el și pe un alt bărbat în golf. Poliția crede că balena „este posibil să fi făcut o breșă lângă barcă sau pe barcă”.

Breen a spus că a fost norocos că a fost o balenă tânără. Dacă ar fi fost un adult, nu crede că ar mai fi fost în viață pentru a povesti.

„În niciun caz nu aș fi fost aici, ca și cum aș fi murit cu siguranță”, a spus el. „A fost cu adevărat un caz la un milion”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?