Momentul în care s-a prăbușit internatul din Odorheiu Secuiesc, surprins de camerele de supraveghere VIDEO

Momentul în care s-a prăbușit internatul din Odorheiu Secuiesc, surprins de camerele de supraveghere VIDEO

Momentul în care s-a prăbușit internatul de la Odorheiu Secuiesc, accident în urma căruia un băiat de 17 ani a murit, iar alte trei fete au fost rănite, a fost surprins de camerele video, transmite Digi24.

Un perete al internetului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit luni, în jurul orei 16:00. Un băiat care ar fi împlinit 18 ani în ziua de Crăciun a murit, iar trei eleve au fost internate în spital, una dintre ele este în stare gravă.

Împotriva administratorului societății care realiza lucrări la internatul liceului a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Joi, Guvernul a alocat un ajutor de urgență pentru fetele rănite și pentru familia băiatului decedat. Cele două fete rănite, care sunt internate în spital vor primi câte 8.000 de lei, fata care este în comă va primi 10.000, iar pentru familia băiatului decedat a fost alocată suma de 10.000, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului.

Internat Prabusit Odorheiu Secuiesc - Foto - INQUAM Photos Alex Nicodim

Reamintim că în după amiaza zilei de luni, unul dintre pereții exteriori ai internatului se prăbușește peste copiii care se aflau în acel moment în camere. În doar cinci secunde, o parte din fațada imobilului se transformă pur și simplu într-un morman de moloz și trage după ea podeaua etajului unu, dar și bucăți din acoperiș.

Un băiat și trei fete, care se aflau atunci în dormitoare au fost îngropați de vii sub dărâmături. Fetele au fost primele scoase din dărâmături și sunt internate în spital, în acest moment.

Primele informații sugerează că o parte din vină o poartă muncitorii care efectuau lucrări pentru racordarea clădirii la sistemul de apă și canalizare. Potrivit unor surse apropiate anchetei, se pare că aceștia ar fi excavat prea aproape de clădire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Gianina Oreviceanu, lucrarea nu era autorizată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?