Momentul în care un temut lansator de rachete termobarice este pulverizat de o dronă ucraineană VIDEO

Momentul în care un temut lansator de rachete termobarice este pulverizat de o dronă ucraineană VIDEO

Ukraine Weapons Tracker a publicat imagini video de pe front care arată cum forțele Kievului au nimicit un sistem de rachete TOS-1A, cunoscut ca „sistemul incendiar greu” al forțelor invadatoare, cu ajutorul unei drone kamikaze.

Forțele Kievului au distrus un sistem de rachete TOS-1A. Captură video Twitter

Atacul ar fi avut loc în regiunea Donețk, fără a fi menționat precis locul și momentul bombardamentului.

Rachetele termobarice, cunoscute și sub numele de bombe cu vid, sunt socotite ca fiind extrem de periculoase și pot avea efecte devastatoare asupra unor zone întinse. Valul de explozie creat are o durată considerabil mai mare decât un explozibil convențional, fiind capabil să vaporizeze trupurile umane.

Proiectilele termobarice absorb oxigenul din aer pentru a mări presiunea exploziei: înainte să-și atingă ținta, proiectilele ating o temperatură uriașă şi se transformă în bombe de foc.

Forțele invadatoare ruse dispun de lansatoarele de rachete termobarice TOS-1, supranumite „Buratino”. Acestea sunt văzute de ruși ca „aruncătoare grele de flăcări”, iar rachetele termobarice au o rază de acțiune de până la nouă kilometri.

În plus, armele termobarice cauzează leziuni ale organelor și sufocare în cazul indivizilor care se află în raza de acțiune a exploziei.

Proiectilele termobarice funcționează în două etape. În cadrul primei etape sunt dispersați aerosoli alcătuiți dintr-un material foarte fin, de la explozivi pe bază de carbon la particule metalice. În cea de-a doua etapă, acest nor de particule dispersate este aprins, creând o „minge de foc”, o undă de șoc și un vid care poate aspira tot oxigenul din aerul înconjurător.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB