Monetăria Statului, condusă de un fost electrician al instituției, care își ascunde averea

Monetăria Statului, condusă de un fost electrician al instituției, care își ascunde averea

Directorul general al Monetăriei Statului, Octavian Schen, își permite lucruri pe care Mugur Isărescu nu îndrăznește să le facă: își ține salariul la secret. Ce e drept, Isărescu nici nu se poate compara cu Schen: guvernatorul BNR este economist și doctor, nu electrician.

„În 1990 a fost adoptată  o Hotărâre de Guvern prin care Monetăria Statului se organizează ca regie autonomă în subordinea Băncii Naționale.

În primii ani de după Revoluție, la Monetărie există o activitate intensă de batere pentru înlocuirea vechii monede a republicii socialiste. Se execută majoritatea monedelor de 1, 5, 10, 20, 50 și 100 de lei. În 2005, este extrem de activă în denominarea leului și reapariția în circulație a subdiviziunilor acestuia”, acesta este o foarte scurtă istorie post-decembristă a Monetăriei Statului.

Cinci ani, electricianul Monetăriei

Instituția este condusă de un Director General în persoana lui Octavian Schen. El lucrează la Monetăria Statului din anul 1998 când s-a angajat ca electrician la secția mecano-energetic. A absolvit Grupul Școlar Industrial Energetic București.

Termină ASE la vârsta de 26 de ani și urmează și un master.

Timp de cinci ani este elelctricianul instituției. Este promovat contabil, funcție în care stă până în 2005.

Promovarea continuă. Între 2005 și 2010 este șef serviciu resurse umane, dar și secretar al Consiliului de Administrație al Monetăriei.

În 2010 ajunge Director General și președinte CA al Monetăriei Statului. Din 2018 figurează doar ca Director General.

Mai șmecher decât Isărescu

Octavian Schen a decis să își treacă averea la secret deși acest lucru este ilegal. Nici măcar șeful BNR nu și-a permis acest lucru. În Declarația sa de avere, Schen a anonimizat informații despre terenurile pe care le deține și cine le deține. Același lucru l-a făcut cu clădirile pe care le deține, dar și cu banii pe care îi are în cont.

Octavian Schen a ales să își șteargă cu un marker negru sumele pe care le câștigă ca șef la Monetăria Statului. Și salariul soției, care lucrează în aceeași instituție, este ținut la secret.

Octavian Schen încalcă, astfel, legea și se situează deasupra lui Mugur Isărescu, șeful său și guvernator al BNR.

În declarația de avere a lui Isărescu toate sumele sunt la vedere, scrie Newsweek România.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu putem cuceri orașe mari” / Din nou un analist militar spune adevărul la televiziunile rusești

5 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…