Monica Ghiurco și Doina Gradea - desemnate de CA pentru șefia SRTv; Comisiile de cultură decid asupra procedurii (surse)

Noul Consiliu de Administrație al Societății Române de Televiziune a propus două candidate pentru funcția de președinte - director general al SRTv - Monica Ghiurco și Doina Gradea, ele întrunind același număr de voturi, potrivit unor surse parlamentare.

Monica Ghiurco este reprezentantul salariaților în CA al TVR, iar Doina Gradea este din partea PSD. Este a doua încercare de numire a unui șef al TVR, după ce prima dată au candidat Doina Gradea și Radu Carp, cei doi ieșind la egalitate. Ulterior, Radu Carp s-a retras.

Această situație a fost determinată de faptul că reprezentantul UDMR în CA al TVR nu a fost prezent la ședință, fiind 12 membri ai Consiliului de Administrație.

Comisiile de cultură ale Parlamentului au fost chemate în sală pentru a decide dacă vor fi audiate cele două candidate, au precizat sursele.

Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a respins marți propunerea de numire a lui George Orbean în funcția de președinte — director general al SRTv.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …