Monica Ghiurco și Doina Gradea - desemnate de CA pentru șefia SRTv; Comisiile de cultură decid asupra procedurii (surse)

Monica Ghiurco și Doina Gradea - desemnate de CA pentru șefia SRTv; Comisiile de cultură decid asupra procedurii (surse)

Noul Consiliu de Administrație al Societății Române de Televiziune a propus două candidate pentru funcția de președinte - director general al SRTv - Monica Ghiurco și Doina Gradea, ele întrunind același număr de voturi, potrivit unor surse parlamentare.

Monica Ghiurco este reprezentantul salariaților în CA al TVR, iar Doina Gradea este din partea PSD. Este a doua încercare de numire a unui șef al TVR, după ce prima dată au candidat Doina Gradea și Radu Carp, cei doi ieșind la egalitate. Ulterior, Radu Carp s-a retras.

Această situație a fost determinată de faptul că reprezentantul UDMR în CA al TVR nu a fost prezent la ședință, fiind 12 membri ai Consiliului de Administrație.

Comisiile de cultură ale Parlamentului au fost chemate în sală pentru a decide dacă vor fi audiate cele două candidate, au precizat sursele.

Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a respins marți propunerea de numire a lui George Orbean în funcția de președinte — director general al SRTv .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu