Monica Niculescu - A fost incredibil, publicul din Cluj m-a ajutat să câștig azi

Monica Niculescu - A fost incredibil, publicul din Cluj m-a ajutat să câștig azi

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a declarat, sâmbătă, la conferința de presă de la finalul partidei cu Petra Kvitova, că publicul din Cluj-Napoca a ajutat-o să o învingă numărul 9 mondial și să egaleze scorul în meciul România - Cehia, din Fed Cup. 

*Kvitova — Monica Niculescu nu mi-a dat prea multe șanse

"Am crezut în mine azi. Ciudat, aveam emoții când a fost ceremonia, mi se cam înmuiaseră picioarele la imn, dar după aceea am intrat foarte hotărâtă. Cred că m-a ajutat foarte mult și faptul că am jucat al doilea meci și nu primul. Meciul a fost dificil, dar am servit foarte bine și am câștigat, sunt foarte fericită. Serviciul m-a ajutat mult azi, acei ași m-au salvat. Am relaționat foarte bine cu publicul, le-am făcut semne să mă ajute. La 5-4 în setul doi m-am așezat pe bancă, iar Alina mi-a zis să nu aștept, ci să fac ceva. Și am zis să fiu mai agresivă. La 40-15 mi s-au înmuiat picioarele, am făcut acel semn către public să mă ajute și s-a cutremurat sala. A fost incredibil. M-au ajutat să câștig, a fost excelent, este super aici la Cluj", a spus Niculescu.

Clasată pe locul 37 WTA, Niculescu a recunoscut că avea emoții înaintea primului său meci de Fed Cup la simplu. "Eu nu am mai jucat la simplu la Fed Cup, la Galați și la Budapesta am jucat dublu. Și nu știam cum urma să fie, nu e ușor să joci cu o jucătoare din top 10 primul tău meci de simplu la Fed Cup. E Kvitova, top 10 de zece ani, a câștigat Wimbledon-ul de câteva ori, are experiență mare, cinci titluri de Fed Cup... deci nu știam la ce să mă aștept. Dar totul a mers conform planului, m-am simțit excelent pe teren. Sunt puțin obosită acum, am nevoie de un masaj bun, dar mă bucur foarte mult că am reușit să aduc acest punct României. Important e că este 1-1, că am luptat, nu contează că Simona a pierdut", a adăugat jucătoarea română.

Monica Niculescu a învins-o pe Petra Kvitova cu 6-3, 6-4, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și a restabilit egalitatea, 1-1, între echipele de tenis ale României și Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup .

Anterior, Monica Niculescu s-a întâlnit o singură dată în cariera sa cu Petra Kvitova, în 2013, în primul tur al turneului de la Eastbourne. Românca a cedat atunci în fața cehoaicei în două seturi, 4-6, 1-6.

În primul meci de simplu al zilei, Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2 .

Duminică, de la ora 13,00, Halep va juca împotriva Petrei Kvitova, iar apoi în ultimul meci de simplu se vor înfrunta Monica Niculescu și Karolina Pliskova. Meciul de dublu ar urma să opună perechile Andreea Mitu/Raluca Olaru și Denisa Allertova/Barbora Strycova.

Cehia, deținătoarea trofeului, are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale