Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Hobart

Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Hobart

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat, joi, în semifinalele turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a învins-o în sferturi pe japoneza Risa Ozaki, cu 6-4, 6-4.

Niculescu (29 ani, 40 WTA) s-a impus după două ore și 4 minute, la capătul unui meci dificil, în fața unei adversare venite din calificări.

Ozaki (22 ani), care ocupă locul 100 în clasamentul mondial, a început foarte bine meciul și a condus cu 2-0, dar apoi Monica a revenit în joc și a restabilit egalitatea, 2-2. La 3-3, a treia favorită a turneului tasmanian a reușit un break, consolidat apoi (5-3), după ce a salvat două mingi de break. Ozaki și-a făcut serviciul (5-4), dar Niculescu a încheiat primul set cu 6-4, după 63 de minute.

Românca a beneficiat de o pauză medicală între seturi de circa 9 minute.

În manșa secundă, Monica Niculescu a dominat jocul și s-a desprins la 4-0. A urmat însă o cădere a Monicăi, iar Ozaki a adunat punct după punct, până la 4-4, cu 11 puncte consecutive ale niponei (două ghemuri albe la rând), care a avut trei șanse de 5-4. Niculescu a revenit și a reușit să obțină break-ul, iar apoi a încheiat meciul cu 6-4.

Românca a avut 23 de mingi direct câștigătoare, față de 12 ale adversarei, dar a făcut și multe erori neforțate, 54 (față de 32 ale asiaticei). De remarcat că Monica a avut un procentaj de 93% la primul serviciu pus în teren.

Niculescu și-a asigurat un cec de 11.300 dolari și 110 puncte WTA și o va întâlni în penultimul act pe ucraineanca Lesia Țurenko (27 ani, 71 WTA), care a învins-o pe americanca Shelby Rogers în sferturi cu 4-6, 6-4, 6-3.

Monica a câștigat singurul meci cu Țurenko de până acum, în 2011, în calificări la Indian Wells, cu 6-2, 6-3.

Monica Niculescu are două titluri la Hobart, ambele la dublu, în 2012 (alături de Irina Begu) și în 2014 (alături de Klara Koukalova).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante