„Moralul soldaților ruși este scăzut, armata este semnificativ degradată”/Situația armatei ruse la șase luni de la invazie

„Moralul soldaților ruși este scăzut, armata este semnificativ degradată”/Situația armatei ruse la șase luni de la invazie

La șase luni de când președintele Vladimir Putin a lansat invazia în Ucraina, ofensiva Rusiei în Donbas înregistrează progrese minime, iar forțele sale suferă din cauza lipsei de muniții, vehicule și personal, potrivit celei mai recente evaluări făcută de Ministerul britanic al Apărării.

Soldați rușiFoto: Russian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

”Ofensiva din Donbas înregistrează progrese minime, iar Rusia anticipează un contraatac ucrainean major. Din punct de vedere operațional, Rusia suferă din cauza lipsei de muniții, vehicule și personal.

Moralul soldaților ruși este scăzut, iar armata sa este semnificativ degradată. Puterea sa diplomatică a fost diminuată, iar perspectivele sale economice pe termen lung sunt sumbre. Au trecut șase luni și războiul Rusiei s-a dovedit atât costisitor, cât și dăunător din punct de vedere strategic", punctează serviciile secrete britanice.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...