Morsa Freya, care a devenit celebră în Norvegia, a fost eutanasiată pentru că oamenii au ignorat avertismentele de a nu se apropia de ea

Morsa Freya, care a devenit celebră în Norvegia, a fost eutanasiată pentru că oamenii au ignorat avertismentele de a nu se apropia de ea

Oamenii au ignorat avertismentele de a nu se apropia prea mult de animal, punându-se în pericol, potrivit BBC.

Săptămâna trecută, ministerul norvegian al pescuitului a publicat o fotografie cu un grup mare de oameni, inclusiv copii, care stăteau la o distanţă de atingere a animalului.

Duminică, directorul general al departamentului de pescuit, Frank Bakke-Jensen, a declarat că decizia de a eutanasia animalul s-a bazat „pe o evaluare generală a ameninţării continue la adresa siguranţei oamenilor".

„Prin intermediul observaţiilor la faţa locului din ultima săptămână, a fost clar că publicul nu a ţinut cont de recomandarea actuală de a păstra o distanţă clară faţă de morsă. Prin urmare, a concluzionat Direcţia, posibilitatea unui potenţial prejudiciu pentru oameni a fost ridicată, iar bunăstarea animalelor nu a fost menţinută", a declarat dl Bakke-Jensen într-o declaraţie.

El a adăugat că au fost luate în considerare şi alte opţiuni, inclusiv mutarea Freyei în afara fiordului, dar acestea au fost înlăturate din cauza grijii pentru bunăstarea morsei.

Operaţiunea de eutanasiere a fost efectuată „într-un mod uman", iar cadavrul a fost transportat pentru examinare suplimentară de către veterinari.

Freya, care a fost observată pentru prima dată în capitala norvegiană la mijlocul lunii iulie, a fost numită după zeiţa nordică a frumuseţii şi a iubirii.

O specie protejată, morsele trăiesc în mod normal mai la nord, în Arctica. De obicei, nu atacă oamenii, dar au existat câteva incidente rare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”