Moscova acuză o serie de state europene, între care și România, de "agitarea până la isterie a mitului amenințării ruse"

Moscova acuză o serie de state europene, între care și România, de "agitarea până la isterie a mitului amenințării ruse"

Moscova a acuzat marți, prin ministrul său de externe Serghei Lavrov, conducerea NATO și mai multe țări europene, între care și România, de "agitarea până la isterie a mitului amenințării ruse". ''Conducerea NATO și un număr de țări europene, în special Marea Britanie, statele scandinave, vecinii noștri baltici, Polonia, România și alte câteva state pur și simplu agită până la isterie mitul pericolului rus și faptul că noi avem intenția de a amenința Suedia și țările baltice cu armament nuclear'', a afirmat șeful diplomației ruse într-un interviu apărut în presa rusă, potrivit RIA Novosti.

Ministrul rus de externe a adăugat că, în pofida criticilor la adresa ei din partea mass-media prooccidentale, Rusia continuă să fie susținută de majoritatea țărilor lumii.

Afirmațiile lui Serghei Lavrov intervin după ce raportul anual al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, dat publicității recent la Bruxelles, indica faptul că Rusia a simulat, în martie 2013, atacuri nucleare împotriva unor țări membre ale blocului militar nord-atlantic (ca parte a exercițiilor militare Zapad) sau împotriva unor parteneri ai Alianței, precum Suedia.

În raportul său pe 2015, Stoltenberg semnala creșterea numărului de aplicații militare ale Rusiei în ultimii trei ani, precizând că Moscova a desfășurat 18 manevre de anvergură numai în cursul anului 2013.

Andrei Krasov, vicepreședintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), a catalogat informațiile despre simularea de către Federația Rusă a unui presupus atac nuclear împotriva Suediei drept o "nouă poveste de groază" a NATO și "o nouă încercare de a demoniza acțiunile de succes ale Rusiei în lupta împotriva terorismului internațional".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

5 Așa o fi?