Moscova: Poliţia intervine într-un cinematograf care a încălcat interdicţia de a difuza filmul ''Moartea lui Stalin''

Moscova: Poliţia intervine într-un cinematograf care a încălcat interdicţia de a difuza filmul ''Moartea lui Stalin''

Şase poliţişti s-au prezentat vineri la un cinematograf din Moscova care a încălcat interdicţia de difuzare a filmului "Moartea lui Stalin", relatează AFP. Ei au fotografiat ecranul computerului de la ghişeul de bilete şi au interogat mai mulţi angajaţi, după matineu.

Ministerul rus al culturii a retras marţi licenţa de difuzare filmului regizorului scoţian Armando Iannucci, din motive ideologice, cu numai două zile înaintea premierei în Rusia. Cinematograful "Pioner" a organizat totuşi vineri mai multe proiecţii şi a precizat că nu se anulează nici vizionarea programată seara.

Ministerul avertizase că va declanşa "acţiuni administrative" împotriva cinematografelor care încalcă interdicţia. Filmul, care prezintă în registru comic lupta pentru succesiunea lui Stalin, în 1953, era oricum interzis minorilor. El a fost vizionat luni de mai mulţi cineaşti, deputaţi şi politicieni ruşi, care i-au cerut ministrului culturii, Vladimir Medinski, să oprească difuzarea comediei, pe care au considerat-o "extremistă" şi "o ofensă la adresa simbolurilor naţionale ruse".

 

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...