Moscova susține că nu urmează încă un val de mobilizare a rușilor

Moscova susține că nu urmează încă un val de mobilizare a rușilor

În prezent nu există un nou val de mobilizare a cetățenilor ruși, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov,, vorbind și despre neregulile sesizate în acest sistem, relatează Tass .

Dmitri Peskov: Orice stat ar trebui să aibă un sistem eficient de mobilizare FOTO EPA-EFE

Marți, guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, scrisese pe canalul său Telegram că regiunea a primit o nouă sarcină de mobilizare, adăugând că implementarea acesteia a început deja. Informația a fost răspândită ulterior pe rețelele de socializare.

"Nu există un nou val [de mobilizare]. Este necesar să clarificaţi cu fiecare guvernator în parte ce au avut ei în vedere", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Pe de altă parte el a menționat că toată lumea a observat erori și neajunsuri în funcționarea sistemului de mobilizare

„Anumite erori și neajunsuri în funcționarea acestui sistem au fost sesizate de toată lumea, și nu numai de specialiști”, a spus Peskov.

El făcut referire la discursul președintelui rus Vladimir Putin că, dacă nu ar fi fost situația actuală, problemele din acest domeniu ar fi trecut neobservate. „Prin urmare, acum vor fi luate măsuri, desigur, pentru a pune în ordine acest sistem”, a adăugat Peskov.

Desigur, ceva a fost reparat, altceva trebuie ajustat”, a adăugat Peskov, subliniind că îmbunătățirea acestui sistem nu are vre-o legătură cu continuarea recrutării ca parte a operațiunii speciale din Ucraina.

"Orice stat ar trebui să aibă un sistem eficient de mobilizare în cazul oricăror circumstanțe relevante. Acest lucru nu are legătură cu continuarea mobilizării. Se datorează pur și simplu faptului că acest sistem trebuie pus în ordine", a subliniat el.

Pe 29 septembrie, președintele rus Vladimir Putin i-a cerut procurorului general rus Igor Krasnov să răspundă corespunzător rapoartelor ce vizează încălcările ce au avut loc în timpul mobilizării parțiale. El a mai menționat că în mai multe regiuni rusești au fost create grupuri de lucru la birourile militare de înregistrare și înrolare, ce oferă asistența necesară cetățenilor ruși.

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat pe 21 septembrie mobilizarea parțială la care au fost vizați circa 300.000 de bărbaţi, în primul rând cei cu experiență de luptă și specialitate militară, după cum declarase ministrul Apărării Serghei Șoigu.

Potrivit unor publicații din Rusia, autoritățile regionale au recrutat chiar și tați cu 4-5 copii, chiar dacă legea spunea că trebuie scutiți.

Totodată, mai mulți ruși mobilizați au murit din diverse cauze, după ce au fost recrutați, atrăgea atenția, la începutul lunii octrombrie, activistul pentru drepturile omului Pavel Cikov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...