Moscova susţine că SUA devin tot mai ''periculoase şi imprevizibile'' (Zaharova)

Moscova susţine că SUA devin tot mai ''periculoase şi imprevizibile'' (Zaharova)

Moscova a criticat joi ceea ce ea consideră a fi comportamentul tot mai "periculos" al SUA, menţionând în special deciziile succesive ale Washingtonului de a pune capăt derogărilor la programul nuclear civil iranian şi la Tratatul militar ruso-occidental "Cer Deschis", informează France Presse.

"Acţiunile Washingtonului sunt din ce în ce mai periculoase şi mai imprevizibile", a comentat în cursul unei întâlniri cu presa purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova.

În această privinţă, ea a "condamnat" decizia americană de a pune capăt derogărilor-cheie la programul nuclear civil iranian, ultima legătură pe care o aveau SUA cu acordul internaţional din 2015 din care Washingtonul s-a retras unilateral în 2018.

"Acest tip de comportament provine din ambiţiile de leadership ale Washingtonului", a apreciat Maria Zaharova, denunţând o "nouă încălcare flagrantă" de către SUA a acordului nuclear iranian, negociat la vremea respectivă de Barack Obama şi denunţat de succesorul Donald Trump.

Anunţul american pe acest subiect intervine la o săptămână după ce Washingtonul şi-a exprimat intenţia de a ieşi din tratatul "Cer Deschis", în baza căruia SUA şi Rusia acceptă controlul activităţilor lor militare şi al instalaţiilor lor strategice prin survolarea teritoriului lor.

Washingtonul acuză Moscova că încalcă acest tratat, iar NATO şi UE au cerut Rusiei să-şi respecte obligaţiile de a coopera în supravegherea activităţilor sale militare pentru a salva acordul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro