Moscova susţine că SUA devin tot mai ''periculoase şi imprevizibile'' (Zaharova)

Moscova susţine că SUA devin tot mai ''periculoase şi imprevizibile'' (Zaharova)

Moscova a criticat joi ceea ce ea consideră a fi comportamentul tot mai "periculos" al SUA, menţionând în special deciziile succesive ale Washingtonului de a pune capăt derogărilor la programul nuclear civil iranian şi la Tratatul militar ruso-occidental "Cer Deschis", informează France Presse.

"Acţiunile Washingtonului sunt din ce în ce mai periculoase şi mai imprevizibile", a comentat în cursul unei întâlniri cu presa purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova.

În această privinţă, ea a "condamnat" decizia americană de a pune capăt derogărilor-cheie la programul nuclear civil iranian, ultima legătură pe care o aveau SUA cu acordul internaţional din 2015 din care Washingtonul s-a retras unilateral în 2018.

"Acest tip de comportament provine din ambiţiile de leadership ale Washingtonului", a apreciat Maria Zaharova, denunţând o "nouă încălcare flagrantă" de către SUA a acordului nuclear iranian, negociat la vremea respectivă de Barack Obama şi denunţat de succesorul Donald Trump.

Anunţul american pe acest subiect intervine la o săptămână după ce Washingtonul şi-a exprimat intenţia de a ieşi din tratatul "Cer Deschis", în baza căruia SUA şi Rusia acceptă controlul activităţilor lor militare şi al instalaţiilor lor strategice prin survolarea teritoriului lor.

Washingtonul acuză Moscova că încalcă acest tratat, iar NATO şi UE au cerut Rusiei să-şi respecte obligaţiile de a coopera în supravegherea activităţilor sale militare pentru a salva acordul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…