Moşteanu: USR a acceptat ca Florin Roman să preia interimar preşedinţia Camerei, ca semn de bunăvoinţă, şi în dorinţa de stabilitate

Moşteanu: USR a acceptat ca Florin Roman să preia interimar preşedinţia Camerei, ca semn de bunăvoinţă, şi în dorinţa de stabilitate

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, susţine că formaţiunea pe care o reprezintă a acceptat ca deputatul PNL Florin Roman să preia interimar funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban, pentru a nu avea blocaje administrative, ca un semn de bunăvoinţă şi din dorinţa de stabilitate.

"Astăzi în plen s-a constatat vacantarea postului de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în urma demisiei domnului Ludovic Orban, şi Camera Deputaţilor, ca de altfel toată ţara, era la un pas să intre din nou într-un blocaj, într-un haos instituţional (...). Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înţelepciune, noi, cei de la USR, şi am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PNL, să preia interimar funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Este un semn că USR îşi doreşte stabilitate, ne dorim funcţionarea acestei instituţii şi a fost un semn de bunăvoinţă pentru a vedea în următoarea perioadă şi în următoarele zile bunăvoinţă şi responsabilitate", a afirmat Moşteanu, lider al deputaţilor USR, după şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

El a facut apel la toate partidele politice pentru un guvern cu puteri depline, instalat rapid.

"Ăsta este apelul pe care îl facem la toate partidele politice. România este într-un moment foarte complicat. Mai mult ca oricând, în zilele, săptămâna care urmează şi în continuare să vedem responsabilitate pentru a vedea rapid un guvern cu puteri depline instalat la Palatul Victoria", a adăugat Moşteanu.

Întrebat dacă USR va avea o propunere pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Moşteanu a răspuns: "Asta trebuie să se întâmple cu siguranţă în momentul în care va fi clar o majoritate".

În opinia deputatului USR nu este clar în acest moment "cine e la putere şi cine e în opoziţie".

"În momentul ăsta, în Camera Deputaţilor, în Parlamentul României, pe viaţa politică românească, mai larg vorbind, nu e foarte clar cine e la putere şi cine e în opoziţie. Asta va trebui clarificat în zilele următoare, în perioada următoare pentru a şti cine conduce şi cine nu conduce ţara. Cine nu conduce şi cine va conduce Camera Deputaţilor, Senatul şi aşa mai departe", a mai spus Moşteanu.

El a menţionat că USR speră refacerea acordului de coaliţie împreună cu PNL şi UDMR.

"Sperăm să îl putem reface la un moment dat. Noi, USR, ne-am asumat în momentul ăsta să guvernăm, am venit cu o propunere de prim-ministru desemnat de către preşedintele Klaus Iohannis. Am venit astăzi cu o listă de miniştri şi cu un program de guvernare în Parlament. Mâine vor fi audieri, miercuri va fi vot. Dacă vom primi votul, vom merge mai departe şi vom guverna în această perioadă complicată, când am fost singurii care ne-am asumat această guvernare. Dacă nu vom primi voturile, trebuie găsit rapid o soluţie. Vom merge la consultări din nou şi trebuie să găsim rapid o soluţie pentru a stabili clar care este majoritatea şi acea majoritate va tranşa şi poziţia de preşedinte la Cameră, preşedinte la Senat şi majorităţile din comisii", a adăugat Ionuţ Moşteanu.

Deputatul PNL Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei, a anunţat, luni, că preia funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor pentru o perioadă de două săptămâni, după ce Biroul permanent al forului legislativ a luat o decizie în acest sens.

Camera Deputaţilor a declarat vacantă, luni, funcţia de preşedinte al acestui for legislativ , printr-o hotărâre adoptată de plen, în urma demisiei lui Ludovic Orban . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria