Motivarea deciziei în cazul Sepsi - FCU Craiova. Hotărârea poate fi atacată la TAS

Motivarea deciziei în cazul Sepsi - FCU Craiova. Hotărârea poate fi atacată la TAS

După o deliberare de două zile, Comisia de Recurs a luat o decizie în cazul Sepsi – Craiova, întrerupt în minutul 26 după ce suporterii au proferat scandări xenofobe.

Meciul suspendat dintre Sepsi și FCU Craiova

După ce inițial s-a decis victoria lui Sepsi cu 3-0, Comisia de Recurs a decis să schimbe hotărârea inițială. Astfel, meciul se va rejuca din minutul 1 și va avea ca miză accederea în play-off-ul Superligii.

Motivarea Comisiei de Recurs se bazează pe punctul 5 din Legea 7 din Legile Jocului.

”Desființează în parte Hotărârea CDE nr. 573/15.02.2023, în ceea ce privește sancțiunea cu penalitate sportivă, iar în temeiul art. 83.7 din RD al FRF sancționează clubului ACS Sepsi OSK cu penalitate sportivă 10.000 lei. Admite recursul formulat de U Craiova 1948 SA împotriva Hotărârii CDE nr. 573/15.02.203. Desființează în parte Hotărârea CDE nr. 573/15.02.2023 în ceea ce privește sancțiunea cu forfait (3-0 în favoarea ACS Spesi OSK), iar în temeiul punctului 5, legea 7 din Legile jocului dispune rejucarea jocului dintre ACS Sepsi OSK și U Craiova 1948 SA din minutul 0. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii recurate. Admite cererile de intervenție accesorie. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată azi, 09.03.2023 în ședință nepublică la sediul LPF”, se arată în motivare, potrivit gsp.ro.

Ce spune regulamentul

Punctul 5 al legii 7 prevede că: „Un joc oprit definitiv trebuie să fie rejucat, cu excepţia situaţiilor în care regulamentul competiției sau organizatorii dispun altfel”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?