Motivele principale pentru care femeile sunt nemulţumite de viaţa lor sexuală: cum poate fi evitată frustrarea sexuală

Motivele principale pentru care femeile sunt nemulţumite de viaţa lor sexuală: cum poate fi evitată frustrarea sexuală

Când vine vorba despre satisfacţie sexuală, femeile au mai mult de suferit decât bărbaţii, notează publicaţia Your Tango. Psihologi specializaţi în probleme de cuplu au explicat care sunt cele cinci motive principale care afectează viaţa sexuală a femeilor.

Lipsa de comunicare cu partenerul

Calitatea relaţiei de cuplu are un impact imens asupra calităţii vieţii sexuale a unei femei. Atunci când o femeie nu se simte iubită, respectată şi apreciată de iubit sau de soţ, ultimul lucru la care se va gândi şi pe care îl va dori este sexul. Sexul este legat în mod direct de starea emoţională a femeii. Şi dacă va face sex chiar dacă este supărată sau frustrată din cauza problemelor pe care le are cu partenerul, acest lucru se va întâmpla din obligaţie. Îmbunătăţirea comunicării în relaţia de cuplu atrage automat şi revigorarea aspectului sexual, altfel problema nu va face decât să se agraveze în timp, subliniază sexologii.

Prea ocupate şi obosite ca să mai facă şi sex

Multe femei întâmpină în ziua de azi probleme în încercarea de a face faţă tuturor cerinţelor profesionale şi din viaţa personală. Acest mod de a jongla permanent cu zeci de activităţi, fie că este vorba despre serviciu, despre îngrijit copiii, fie despre activităţi casnice, le lasă prea puţină energie pentru a mai simţit nevoia să mai facă şi sex. Când ritmul zilnic al vieţii devine copleşitor, sexul devine încă o activitate pe care trebuie să o bifeze, o corvoadă, deci plăcerea dispare.

Atunci când se întâmplă mult prea multe în viaţa de zi cu zi, femeile trebuie să-şi stabilească priorităţi şi să facă loc şi pentru viaţa sexuală, punctează sexologii. Asta înseamnă că trebuie să renunţi la a face anumite lucruri perfect, mai ales că multe nici nu sunt la fel de importante ca menţionerea unei vieţi sexuale active şi satisfăcătoare, ca să găseşti energia şi timpul pentru a te bucura alături de partener în intimitate. Satisfacţia sexuală se va răsfrânge pozitiv şi asupra celorlalte aspecte ale vieţii, aşa că merită timpul investit, asigură psihologii.

Viaţa sexuală a devenit plictisitoare

Femeile, ca şi bărbaţii, vor mai mult de la o relaţie sexuală decât să facă sex de fiecare dată la fel, în acelaşi loc, după un scenariu care a devenit previzibil de mult prea mult timp. O viaţă sexuală repetitivă duce automat la lipsa satisfacţiei şi la refuzul constant de a face sex. Tocmai pentru a evita rutina care ucide plăcerea încet, dar sigur, sexologii recomandă încercarea unor poziţii sexuale noi. Unul dintre parteneri trebuie să preia însă iniţiativa, altfel se poate ajunge în situaţia unui mariaj complet lipsit de activitate sexuală.

Nu se mai simt atrăgătoare

Pe măsură ce anii trec, femeile nu mai sunt mulţumite de felul în care arată, iar societatea în care trăim nu ajută cu nimic în acest sens. Grijile pe care femeile şi le fac în legătură cu aspectul lor fizic reprezintă un adevărat „ucigaş” al plăcerii sexuale, consideră psihologii. Tocmai de aceea, este necesar ca femeile să încerce să aprecieze mai multe acele calităţi fizice pe care le au, în loc să se concentreze exclusiv pe aspectele negative. Chiar dacă la început va fi greu să se uite în oglindă şi să vadă ceea ce este frumos şi atrăgător, acest exerciţiu de apreciere, cu ajutor venit şi din partea partenerului de viaţă, va face minuni pentru viaţa sexuală, recomandă psihoterapeuţii. „Nu este o dovadă de narcisism să-ţi spui că eşti frumoasă”, adaugă aceştia.

Apare frustrarea sexuală

Extrem de multe femei devin frustrate sexual pentru că simt că partenerii nu le oferă ceea ce au nevoie pentru a se simţi satisfăcute. Poate că tânjesc de un preludiu mai intens şi mai lung, au nevoie ca partidele de sex să dureze mai mult sau le place să fie stimulate într-un anume fel. Frustrarea sexuală apare adesea pentru că femeile se ruşinează să le ceară iubiţilor sau soţilor ceea ce au nevoie, aşa că se rezumă la a simula plăcerea. Se tem că îi vor jigni sau că vor considera că nu sunt suficienţi de buni din punct de vedere pentru ele, că nu sunt capabili să le ofere plăcere. Aşa că preferă să tacă şi să se mulţumească ani la rând cu ceea ce primesc. Şi în acest caz soluţia este comunicarea sinceră cu partenerul, fără reproşuri, ci cu sugestii. Femeile satisfăcute sexual nu numai că se simt mai ataşate de parteneri, ci îşi fac timp pentru sex, preiau adesea iniţiativa în intimitate şi sunt încrezătoare în puterea lor de atracţie, enumeră psihologii numai câteva dintre aspectele pozitive ale unei vieţi sexuale satisfăcătoare.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa