Motivele vizitei lui Elon Musk în China, dezbătute pe reţelele de socializare

Motivele vizitei lui Elon Musk în China, dezbătute pe reţelele de socializare

Duminică, Elon Musk a ajuns în China, la invitaţia Consiliului chinez pentru promovarea comerţului internaţional. Cu această ocazie, el s-a întâlnit cu premierul premierul Li Qiang, care i-a promis că ţara sa va rămâne mereu deschisă faţă de investitorii străini, informează Agerpres.

Elon Musk, foto arhivă

Controversatul miliardar esta la a doua sa vizită în China, cea mai mare piaţă a lumii pentru vehiculele electrice, şi a declarat că îl cunoaşte pe premierul Li Qiang de foarte multă vreme, ţinând să marcheze întâlnirea cu acesta printr-o postare pe platforma sa de socializare X.

„Onorat să-l întâlnesc pe premierul Li Qiang. Ne cunoaştem de mulţi ani, din primele zile de la Shanghai”, unde Tesla deţine o fabrică, a transmis el în medicul virtual.

La rândul său, prim-ministrul Li Qiang l-a asigurat pe şeful Tesla că „imensa piaţă chineză va fi mereu deschisă capitalurilor străine”.

„China se va ţine de cuvânt şi va continua să facă eforturi pentru extinderea accesului pe piaţă şi îmbunătăţirea serviciilor”, a spus oficialul.

Potrivit televiziunii de stat chineze, Elon Musk s-a întâlnit şi cu Ren Hongbin, şeful Consiliului chinez pentru promovarea comerţului internaţional, pentru a „discuta despre următoarele etape în materie de cooperare şi alte subiecte”.

Elon Musk, personalitate controversată în lumea occidentală, este agreat în China, unde maşinile sale sunt apreciate de clasa de mijloc din oraşe.

„Este un moment decisiv atât pentru Musk, cât şi pentru Beijing, într-un moment în care Tesla se confruntă cu o uriaşă concurenţă din partea constructorilor locali chinezi, plus o cerere slabă”, au comentat analişti de la compania de consiliere financiară Wedbush.

Anul acesta, Elon Musk a renunţat la ironie şi i-a complimentat pe contructorii chinezi de vehicule electrice, apreciind că sunt „cei mai competitivi din lume”.

De altfel, în ultimul trimestru al anului trecut, gigantul chinez BYD („Build Your Dreams”) a depăşit Tesla, devenind vânzătorul nr. 1 de maşini electrice pe plan global. Deşi Tesla şi-a recuperat titlul în trimestrul următor, BYD a rămas în fruntea pieţei chineze, iar constructorul american a avut probleme în China, fiind nevoit să retragă, în ianuarie, peste 1,6 milioane de maşini din cauza unei probleme de soft.

Internauţi de pe reţeaua socială Weibo au spus că vizita miliardului Elon Musk ar putea demonstra o intenţie a acestuia de a participa la salonul auto din capitala chineză, care se încheie pe 4 mai, şi că ar dori chiar să încerce SU7, modelul fabricat de Xiaomi. Asta mai ales după ce, la începutul lunii aprilie, directorul companiei tehnologice chineze, Lei Jun, a declarat că a înregistrat deja precomenzi de trei până la cinci ori mai multe decât se anticipa.

Alţi comentatori consideră că Elon Musk a venit pentru a discuta despre posibilitatea de a comercializa tehnologia full self driving (autopilot) a Tesla pe piaţa chineză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?