Motivul pentru care tinerii sub 21 de ani din New York nu vor mai avea voie să cumpere frișcă la spray

Motivul pentru care tinerii sub 21 de ani din New York nu vor mai avea voie să cumpere frișcă la spray

Frișca la spray nu va mai fi vândută în New York persoanelor sub 21 de ani, pentru a se evita consumarea acesteia pe post de drog. Adolescenții inhalează protoxidul de azot din recipient.

Frișca la spray nu va mai fi vândută tinerilor în New York / Foto Shutterstock

Potrivit presei locale, legea a fost adoptată anul trecut, dar a intrat în vigoare abia luni. Cine vinde aceste recipiente minorilor sub 21 de ani (vârsta minimă legală în SUA - n.r.) riscă o amendă de 250 de dolari, sau 500 de dolari dacă recidivează.

Principalul promotor al legii a fost senatorul democrat Joseph Addabbo, care a constatat că inhalarea de către adolescenţi a gazului din recipientele de frişcă era o îndeletnicire foarte răspândită.

Persoanele care vor dori să cumpere frișcă la spray vor trebui să prezinte un document de identitate valabil prin care să dovedească că au peste 21 de ani, la fel cum se întâmplă şi în cazul băuturilor alcoolice şi al tutunului, scrie Agerpres.

Protoxidul de azot este cunoscut şi sub denumirea de „gaz ilariant”. El nu este ilegal şi se foloseşte pentru a menţine consistenţa acestui produs de patiserie, dar poate fi extras separat şi oferă o senzaţie de euforie de scurtă durată.

Folosit constant, gazul ilariant provoacă hipotensiune arterială, leşinuri, pierderi de memorie şi chiar psihoză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria