Motivul pentru care Ucraina nu mai poate utiliza dronele turceşti. Separatiştii provoacă scurgeri de gaze în Lugansk pentru a-i scoate din case pe bărbaţi

Motivul pentru care Ucraina nu mai poate utiliza dronele turceşti. Separatiştii provoacă scurgeri de gaze în Lugansk pentru a-i scoate din case pe bărbaţi

Forţele ucrainene au încetat în mare parte utilizarea dronelor turceşti Bayraktar, care au fost folosite cu mare efect la începutul războiului, din cauza îmbunătăţirii capacităţilor ruseşti de apărare aeriană, a declarat Jack Detch, de la Foreign Policy, citând mai mulţi oficiali şi militari ucraineni, care au dorit să rămână sub protecţia anonimatului.

Oficialii ucraineni se pare că sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de faptul că dronele de atac Gray Eagle din SUA ar putea fi, de asemenea, doborâte de apărarea aeriană rusă consolidată deasupra Donbasului, potrivit hotnews.ro.

Forţele ucrainene ar fi redus operaţiunile aeriene la 20-30 de misiuni pe zi şi se confruntă cu un deficit de aeronave disponibile pentru piloţii activi.

Forţele ruseşti au probabil ca prioritate desfăşurarea apărării aeriene în estul Ucrainei pentru a anula operaţiunile ucrainene şi pentru a proteja sistemele de artilerie pe care se bazează forţele ruseşti pentru a face progrese.

Cu toate acestea, forţele aeriene ucrainene şi dronele înarmate rămân active în alte părţi, provocând mai multe lovituri de succes asupra unor ţinte din regiunea Herson în ultima săptămână.

Scurgerile de gaz din Lugansk

Bloggerul militar rus Yuri Kotyenok a afirmat că trupele ruseşti nu au numărul şi forţa necesare pentru a avea succes în lupta din Ucraina.

Kotyenok a acuzat conducerea rusă că a desfăşurat recruţi noi şi insuficient pregătiţi şi a cerut refacerea forţelor cu recruţi bine pregătiţi, cu experienţă în infanteria terestră - deşi este puţin probabil ca armata rusă să fie capabilă să genereze rapid o astfel de forţă, după cum a evaluat anterior ISW.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a afirmat că autorităţile ruse din Lugansk creează scurgeri de gaz în blocuri pentru a forţa bărbaţii care se ascund de mobilizare să iasă din apartamente.

În plus, Direcţia principală de informaţii a Ucrainei a raportat că soldaţii ruşi din Tokmak ocupat, regiunea Zaporojie, apelează la medicii ucraineni locali pentru a le elibera certificate care să susţină incapacitatea medicală de a continua serviciul militar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...