Motivul pentru care un scoţian şi-a făcut selfie cu teroristul din avion - FOTO

Unul din pasagerii avionului deturnat, Ben Innes, în vârstă de 26 de ani, s-a încumetat să îi ceară teroristului să facă un selfie cu el, iar acesta a acceptat

Motivul pentru care un scoţian şi-a făcut selfie cu teroristul din avion

Un avion de pasageri al companiei EgyptAir a fost deturnat marţi, în timp ce zbura din oraşul egiptean Alexandria spre Cairo,  potrivit Descoperă.

Aeronava, la bordul căreia se aflau 81 de pasageri şi membri ai echipajului, a fost deturnată şi a aterizat în Larnaca (Republica Cipru). Cei mai mulţi dintre pasageri au fost eliberaţi de către Seif Eldin Mustafa, care a deturnat avionul pentru că voia să îi înmâneze o scrisoare fostei sale soţii, o femeie din Cipru.

Seif Eldin Mustafa, un cetăţean egiptean, a fost arestat la finalul negocierilor cu autorităţile cipriote, scrie Descoperă.

Printre pasagerii rămaşi în avion până la finalul negocierilor s-a numărat şi un britanic care locuieşte în Scoţia, Ben Innes, un tânăr de 26 de ani, de profesie auditor de siguranţă. În loc să fie speriat de gestul bărbatului care purta o centură cu explozibil falsă la brâu, acesta s-a încumetat să îi ceară să facă un selfie cu el. Motivul invocat de el: a vrut să vadă de aproape dacă bomba era reală sau nu.

''Nu aveam nimic de pierdut oricum'', a spus Ben Innes.

Bărbatul a convins unul dintre membrii echipajului să îi traducă şi l-a întrebat pe atacator dacă vrea să facă un selfie cu el.

''A dat din umeri că este OK, aşa că m-am aşezat lângă el şi am zâmbit în timp ce ni se făcea fotografia. Este cel mai tare selfie pe care l-am făcut vreodată'', afirmă el.

''După circa o jumătate de oră petrecută la Larnaca, l-am rugat să fac o fotografie cu el, oricum stăteam cu toţii şi aşteptam. Mi-am zis: 'De ce nu?' Dacă ne aruncă în aer pe toţi, atunci ce mai contează? Am vrut să văd şi dacă bomba e reală. M-am gândit că dacă bomba nu este reală atunci nu am nimic de pierdut, aşa că am riscat pentru a o privi de aproape'', a adăugat el.

Conform Descoperă, după ce a făcut fotografia, tânărul a postat-o pe o reţea socială, de unde a fost preluată de presa britanică şi mai apoi de cea din străinătate.

Gestul său a fost însă condamnat de experţii în securitate.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Experți din Coreea de Sud și China avertizează: e o mare greșeală să nu purtăm mască

2 De citit / Ce are de făcut România ca să nu ajungă în situaţia Italiei. Sfaturile unui medic român din Verona af…

3 Adevăratul ucigaș de la Suceava

4 VIDEO Ministrul Sănătății: „În acel cort de triaj, la Timișoara, era o tânără italiancă, trata pacienți români…

5 Document incendiar / PSD le-a dat 570 de milioane de euro samsarilor de drepturi litigioase! Aproape toți sunt c…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț