Motivul revoltător pentru care un elev român din Italia nu este luat în excursie de colegii săi

Motivul revoltător pentru care un elev român din Italia nu este luat în excursie de colegii săi

Copilul are o carte de identitate italiană care nu este valabilă pentru expatriere decât dacă este însoțit de mamă și tată.

Copil trist

Un băiat român de 13 ani, care locuiește cu părinții în Italia, nu mai poate merge cu colegii săi în excursia de trei zile în Franța din motive birocratice.

El are carte de identitate italiană, pentru că s-a născut în Italia , dar aceasta nu este valabilă pentru expatriere decât dacă este însoțit de mamă și tată.

Singura posibilitate de a ajunge în excursie constă în reînnoirea pașaportului prin consulat, dar și aici, după runde de telefoane, e-mailuri, cereri lucrurile s-au tergiversat.

Iar ziua în care i s-a spus să vină la consulat pentru pașaport este 23 martie, exact când clasa lui pleacă în excursie.

„Fiul meu a fost dezamăgit“, mărturisește cu regret tatăl, „spera atât de mult să poată petrece câteva zile cu prietenii lui, dar nu a fost posibil, chiar am încercat totul. Este adevărat că organizatorii excursiei ar fi putut, poate, să se intereseze în prealabil de aspectele birocratice previzibil de complicate, fiind vorba de minori, pentru ca cei care trebuiau să obțină documente să nu se afle în încurcătură în ultimul moment; este adevărat, de asemenea, că ar fi fost suficient să schimbe destinația, rămânând în Italia; este adevărat, de asemenea, că dacă un copil nu participă la o excursie cu clasa, nu este un capăt de lume, va merge și anul viitor“, a declarata Cristinel, scrie stiridiaspora.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale