Motivul științific pentru care ne urâm sunetul propriei voci

Motivul științific pentru care ne urâm sunetul propriei voci

V-ați înregistrat vreodată vorbind și apoi ați făcut greșeala de a asculta cum sună? Ei bine, groaza cu care vă confruntați când auziți cea mai proastă voce de pe planetă este ceva ce nu vi se întâmplă doar vouă. Ni se întâmplă tuturor, scrie ladbible.com .

Nu există aproape nimic mai jenant decât să realizezi ce trebuie să asculte alți oameni atunci când vorbești cu ei.

Mulțumită lui TikTok, cu toții ne dăm seama că simțim exact același lucru atunci când vine vorba de felul în care sună vocile noastre și există un pic de camaraderie aici.

O mulțime de oameni cred că vocea lor este mai ascuțită decât se credea inițial și, potrivit lui Ashish Shah, audiolog la The Hearing Care Partnership, există un motiv real pentru acest fenomen.

Vorbind pentru The Mirror, Shah a explicat: „Când vorbim, sunetul vocii noastre este transferat către urechi în două moduri: extern, prin conducție aeriană, și intern, prin oase.

Conducția osoasă transferă frecvențele mai joase pe care sunetul prin aer nu le transferă și este cea care conferă vocii noastre tonul mai grav cu care suntem obișnuiți. Atunci când vorbim cu altcineva, acesta ne aude vocea doar prin intermediul sunetului prin conducție aeriană, deci ne va auzi cu o frecvență mai înaltă, la fel și atunci când ne ascultăm propriile voci prin intermediul unei înregistrări. Atunci când ne auzim vocea printr-o înregistrare, nu avem sunetul condus de oase pentru a adăuga frecvențele mai joase, așa că ne auzim într-un mod cu care nu suntem obișnuiți să ne auzim. Și acesta este motivul pentru care găsim adesea oameni care spun că nu le place sunetul vocii lor atunci când o aud redată.”

Se pare că, atunci când oamenii își aud propria voce și știu că este a lor , ei vor tresări instincti

Cu toate acestea, dacă eliminați identitatea persoanei și îi lăsați să asculte vocea ca și cum ar fi un clip vocal oarecare, nu au nicio problemă.

Shah a explicat: Este interesant faptul că un studiu anterior a constatat că, atunci când un grup de participanți a fost rugat să evalueze atractivitatea mai multor înregistrări vocale diferite, printre care se număra în secret și propria voce, aceștia au evaluat mult mai bine vocea lor atunci când nu și-au dat seama că era a lor. În general, nu analizăm vocile celorlalți, așa că poți aproape garanta că oamenii nu o analizează pe a ta. Judecata pe care o emitem asupra sunetului vocii noastre se bazează în întregime pe faptul că nu este ceea ce știm sau așteptăm de la noi înșine și, prin urmare, ne face să ne simțim inconfortabil, dar realitatea este că acesta este singurul mod în care ceilalți ne cunosc.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?