Moto: Ricky Brabec a câştigat etapa a 10-a a Raliului Dakar 2021; Gyenes, pe locul 32

Moto: Ricky Brabec a câştigat etapa a 10-a a Raliului Dakar 2021; Gyenes, pe locul 32

Americanul Ricky Brabec (Honda) a câştigat etapa a 10-a a Raliului Dakar 2021 la secţiunea moto, desfăşurată miercuri între localităţile saudite Neom şi Al Ula, în timp ce românul Emanuel Gyenes a terminat pe 32, iar argentinianul Kevin Benavides e noul lider la general.

Campionul en titre a fost cronometrat cu timpul de 03 h 12 min 33 sec pe 342 km, fiind urmat de spaniolul Joan Barreda Bort (Honda), la 03 min 15 sec, şi de Kevin Benavides (Honda), la 05 min 11 sec, care a preluat conducerea cursei, după problemele liderului clasamentului general.

Chilianul José Ignacio Cornejo Florimo (Honda) a căzut la kilometrul 252 al etapei de miercuri şi a terminat pe locul 11, la 17 min 42 sec de învingător, fiind la 1 min 07 sec de lider la general, dar în cele din urmă a anunţat că se retrage din Raliul Dakar după ce a fost examinat medical.

Kevin Benavides este urmat în ierarhia generală de americanul Ricky Brabec, la 51 de secunde, iar pe locul al treilea va urca britanicul Sam Sunderland (KTM), la 10 min 36 sec.

Românul Gyenes (KTM) s-a clasat pe locul al 32-lea, la 01 h 04 min 02 sec de învingător.

Sătmăreanul se află pe poziţia a 26-a la general, la 07 h 23 min 52 sec de lider. La clasa Malle Moto (fără asistenţă tehnică), Gyenes este al doilea, la 01 h 02 min 21 sec de liderul lituanian Arunas Gelazninkas, având puţine şanse să îl mai ajungă. Mani Gyenes este al doilea şi la clasa Marathon, la 04 h 12 min 35 de spaniolul Tosha Schareina.

Joi se va desfăşura etapa a noua, penultima, între Al Ula şi Yanbu, lungă de 557 km, dintre care 511 km cronometraţi (cea mai lungă probă specială a raliului).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dãdârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

4 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...